Srbija gubi mesto u Ligi šampiona! Sve učinjeno, prosuto za jednu sezonu!

10.11.2023

08:46

0

Autor: A. S.

Loši rezultati u Evropi, čine svoje

Srbija gubi mesto u Ligi šampiona! Sve učinjeno, prosuto za jednu sezonu!
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

Srpski klupski fudbal ove sezone ide silaznom putanjom. Iako u Evropi ima tri predstavnika, rezultati koje oni beleže nisu zadovoljavaljući, pa koeficijent na UEFA listi tone nestvarnom brzinom.

Protekle nedelje, sva tri kluba doživela su poraze. Sve je krenulo sa porazom Crvene zvezde od Lajpciga na svom terenu sa 2:1, a potom su tip putem nastavili i fudbaleri Čukaričkog, koji su u Leskovcu poraženi od Fiorentine sa 1:0, da bi loše kolo zatvorio i poraz TSC-a na gostovanju u Frajburgu, rezultatom 5:0.

Zvezda je zadržala šanse da i na proleće igra u Evropi, ali ne u Ligi šampiona, već u Ligi Evrope, takmičenju u kome su trenutno fudbaleri TSC-a, ali sa samo jednim remijem teško da mogu da računaju na nastavak.

Brđani su u Ligi konferencije i dalje bez boda, pa je kada se sabere šta su sve učinili srpski klubovi, Srbija ostala na 16. mestu.

Međutim, već se gubi trka za mesto broj 15, koje je od velike važnosti, jer donosi dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Norvežani su ti koji nam sada beže, a pritom su imali uspešno 4. kolo, pa su dobili 1.000 bodova više i sada beže 1.100 bodova. Takođe, beže i Danci, Česi i Švajcarci, dok prete Ukrajinci, Izraelci i Grci.

Nije isključeno da će neka od tih zemalja prestići Srbiju do kraja grupne faze.

Velika je razlika u borbi za 15. mesto, pa se već sada radi o bodovima koje je teško nadoknaditi.

Dosta se očekuje od Crvene zvezde, čiji bi plasman u Ligu Evrope na proleće, i povoljne rezultate konkurenata, Srbiju mogao da vrati na 15. mesto. Naravno, poželjno je da u preostala dva kola TSC i Čukarički upišu što bolje rezultate.

Za sada je sve i dalje pod upitnikom, ali je tužno da Srbija nakon samo jedne sezone uništi ono na čemu je godinama rađeno i to u sezoni koju su startovali sa rekordnog 11. mesta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike