Benzema smenio Espirita Santa! Svlačionica se tresla od teških reči, novi trener Al Itihada će biti Francuz!

07.11.2023

18:16

0

Autor: A. Š.

Španski „Revelo“ otkriva da su odnosi između napadača i portugalskog stratega nepovratno narušeni posle novog poraza kluba iz Džede

Benzema smenio Espirita Santa! Svlačionica se tresla od teških reči, novi trener Al Itihada će biti Francuz!
Nuno Espirito Santo - Copyright Profimedia

Replika iz legendarnog filma „Ko to tamo peva“ može se upotrebiti u opisu statusa Nuna Espirita Santa na klupi Al Itihada – „Sad je gotov stvarno!“

Buru između njega i prve zvezde tima Karima Benzeme sve strane su u javnosti nekako uspele da „ispeglaju“ pre nekolio meseci, ali deluje da je ovoga puta definitivno puklo na relaciji igrač-trener, a u takvoj situaciji u velikoj većini slučajeva zna se ko plaća cenu.

Kako piše španski „Revelo“, portugalski strateg je već bivši trener Al Itihada, a od ozvaničenja ga čeka samo dogovor sa rukovodstvom kluba o modelu prekida saradnje.

Španci dodaju i da su dve strane već počele pregovore o raskidu ugovora, a ceo posao malo koči klauzula o visini novčane nadoknade u slučaju da dođe do ove situacije, koju je Portugalac stavio u ugovor prilikom potpisa saradnje.

Al Itihad je u velikoj krizi, koju je dodatno produbio nedavni poraz u azijskoj Ligi šampiona od igračkog Al Kuva… Upravo na poluvremenu te utakmice došlo je do kratkog spoja između Benzeme i Espirita Santa, koji je igračima zamerio na zalaganju, posle čega je francuski napadač reagovao prilično povišenim tonom.

„Revelo“ piše da su rečenice koje su razmenjivali nekadašnji kapiten Real Madrida i portugalski strateg prevazilazile uobičajenu napetos koju nosi tenzija utakmice, te da su u svemu bile uključene i uvrede.

Prema informacijama do kojih su došli Španci, novi trener Al Itihada će biti Francuz. Čelnici saudijskog šampiona žele da udovolje prvoj zvezdi tima, ali i njegovom doskorašnjem reprezentativnom saigraču Ngolo Kanteu, međutim njihova prva i najveća želja u ovom trenutku im nije dostupna.

Zbog toga se u krugovima bliskim klubu sve više pominje Loran Blan, koji je nedavno dobio otkaz u Olimpiku iz Liona, ali pre bilo kakvih konkretnijih pregovora čelnici Al Itihada žele da imaju potpuno čistu situaciju sa Nunom Espiritom Santom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike