Barselona u centru skandala! Policija pretresala i prostorije španskog fudbalskog saveza!

28.09.2023

12:41

0

Autor: 24sedam

Sporna je suma od 7,3 miliona evra

Barselona u centru skandala! Policija pretresala i prostorije španskog fudbalskog saveza!
Stadion Barselone - Copyright Profimedia

Španska policija pretresla je prostorije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u sklopu sudske istrage o navodnoj višegodišnjoj isplati miliona evra, koje je Barselona platila potpredsedniku Sudijskog komiteta Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri, prenosi AP.

Saopšteno je da se radi o kancelarijama u sedištu Saveza u blizini Madrida, da nije bilo hapšenja i da postupa po nalogu sudije koji istražuje slučaj. Državni tužioci su u martu optužili Barselonu za korupciju u sportu, lažno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije.

Tužioci su naveli da je Barselona platila bivšem fudbalskom sudiji Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri 7,3 miliona evra. Negreira je bio član Sudijskog komiteta od 1994. do 2018. godine, a isplate su izvršene između 2001. i 2018. godine.

Tako da se Barselona nalazi pod istragom zbog sumnji u "aktivno podmićivanje" članova sudijske komisije u prethodne dve decenije, objavila je agencija Rojters pozivajući se na dokument u koji je imala uvid.

Inače, klub sa "Nou Kampa" je demantovao optužbe i sukob interesa. Katalonski klub je saopštio da je platio tehničke izveštaje o sudijama, ali da nikada nije pokušao da utiče na njihove odluke na utakmicama u španskom prvenstvu.

Sumnje u sistemsku korupciju su se pojavile kad je u martu ove godine otkriveno da je tokom prethodnih 17 godina Barselona uplatila 7,3 miliona evra firmama Hozea Marije Enrikeza Negreire, koji je bio i potpredsednik Sudijske komisije FS Španije od 1993. do 2018. godine.

Rojters ističe da nije mogao da dođe do reakcije Negreire i Barselone posle najnovijeg saznanja o istrazi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike