Partizanov klinac na meti španskog velikana! Crno-beli ne mogu da računaju na zaradu!

14.10.2023

16:49

0

Autor: D. P.

Koliko Partizan gubi u ovom slučaju

Partizanov klinac na meti španskog velikana! Crno-beli ne mogu da računaju na zaradu!
Copyright mn press, FK Partizan

Jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope za svoj uzrast, 17-godišnji Matija Popović, definitivno napušta Partizan odmah posle Nove godine, a red zainteresovanih za ovog mladog napadača je sve duži.

Prema pisanju katalonskog "Mundo Deportiva" Popović je meta i Barselone:

- Popović nije igrao u Partizanu od prošle sezone jer nema naznaka da će obnoviti ugovor sa sadašnjim klubom, ali je na prošlom U-17 Evropskom prvenstvu bio jedan od najznačajnih igrača srpskog tima koji je izgubio u četvrtfinalu. Asistirao je u četiri utakmice koje je odigrao na turniru - pišu Katalonci.

Ofanzivni univerzalac

- Popović je pre toga imao odličnu sezonu sa kadetima Partizana za koje je postigao 20 golova i zabeležio pet asistencija u samo 24 utakmice, što Barsi nije prošlo nezapaženo. Iako je idealna pozicija Matije Popovića kao vezni, mladi srpski talenat može da deluje i na desnom krilu prirodnom nogom, pa je čak odigrao neke utakmice kao lažna devetka ili centarfor. Zahvaljujući svojoj visini od 1,87 metara, Popović je sposoban da ide na visoke lopte i da dobro zaštiti leđa od pritiska rivala, a takođe ima veoma snažan korak koji mu omogućava da savlada svoje protivnike velikom snagom.

mn press, FK Partizan
Matija Popović

"Mundo deportivo" piše da Barsa nije usamljena u želji da vidi Popovića kod sebe:

- Talenat Matije Popovića nije zanemaren, a drugi veliki klubovi u Evropi, poput Real Madrida ili Borusije Dortmund, takođe paze na budućnost mladog Srbina. Vredi podsetiti da je Barsa već ovog leta potpisala Nemca Noa Darviča (17 godina) i Senegalca Mikaila Fajea (19 godina) kao buduće fudbalere koji mogu da naprave skok u budućnosti sa prvim timom, a ideja bi bila da sei to ponovi i sa Popovićem.

Partizanu samo trening kompenzacija

Popović od letos nije u rosteru Partizana zato što nisu uspeli pregovori oca i generalnog direktora crno-belih Miloša Vazure oko potpisivanja profesionalnog ugovora.

Stoga će Popović po sticanju punolestva u januaru napustiti Humsku kao slobodan igrač.

 

 

Partizan neće dobiti obeštećenje, već samo trening kompenzaciju koja u ovom slučaju može da iznosi najviše 300.000 evra!

Pre nekoliko dana britanski "Gardijan" uvrstio je Popovića među 60 najtalentovanijih igrača u Evropi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike