Težak skandal se sprema u Italiji! Jednom igraču preti zatvor, dvojica reprezentativaca poslata kući

12.10.2023

20:30

0

Autor: P.K.

Neće igrati za nacionalni tim, ispituje se jedna posebno teška optužba

Težak skandal se sprema u Italiji! Jednom igraču preti zatvor, dvojica reprezentativaca poslata kući
Nikolo Zaniolo na pripremama Italije - Copyright Profimedia

Težak skandal se sprema u Italiji! Nakon što je Nikolo Fađoli ispitan zbog klađenja na internetu, u četvrtak su Sandro Tonali i Nikolo Zaniolo davali izjave policiji, a onda su poslati kućama sa priprema reprezentacije!

Više pouzdanih izvora iz Italije javlja da je policija došla u trening kamp "Koverćano" u blizini Firence. Posle se oglasio Fudbalski savez Italije (FIGC) i potvrdio da su igrači otišli iz kampa i da neće igrati u predstojećim utakmicama protiv Malte i Engleske.

Obojica igrača su pod formalnom istragom tužioca u Torinu, istim onim koji istažuje Fađolija.

Policija ih je ispitivala o tvrdnjama koje je izneo trač kolumnista Fabricio Korona. On je tvrdio da se Zaniolo čak i kladio na utakmice Rome u Kupu Italije dok je bio u tom timu!

Zaniolo je posle toga otišao u Aston Vilu, a Tonali iz Milana u Njukasl, bilo koja suspenzija bi se automatski proširila na sva takmičenja pod okriljem FIFA i UEFA.

Kada je javljeno da je Fađoli pod istragom, pomenuto je da bi mogao da dobije minimum tri godine suspenzije i ogromnu kaznu.

Ako se ispostavi da je tačno, Zaniolov prekršaj je daleko ozbiljniji i prevazilazi samo sportsku suspenziju, već zalazi u krivično delo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike