Šokantni novi detalji afere u Italiji! Pojavio se „četvrti čovek“, Tonali danima plače! Svaki je prokockao barem po milion evra!

15.10.2023

17:47

0

Autor: A. Š.

Kako vreme prolazi čini se da je optuženi trio tamnošnjih fudbalera u sve većim problemima

Šokantni novi detalji afere u Italiji! Pojavio se „četvrti čovek“, Tonali danima plače! Svaki je prokockao barem po milion evra!
Sandro Tonali - Copyright Profimedia

Klupko oko kladioničarske afere u Italiji se sve više odmotava, a kako vreme prolazi čini se da je optuženi trio tamnošnjih fudbalera u sve većim problemima. A postoje osnovane sumnje da Nikolo Fađoli, Sandro Tonali i Nikolo Zaniolo nisu jedini koji će se naći na optuženičkoj klupi za ilegalno klađenje među profesionalnim fudbalerima na Apeninima.

Kako vreme prolazi italijanski mediji dolaze do sve šokantnijih saznanja, a poslednja ukazuju na to da se spomenutnom triju ne piše dobro, pošto su se, između ostalog, kladili na utakmice svojih klubova, pa čak i one koje su igrali…

Podsetimo, sportistima u Italiji je zabranjeno da se, lično ili preko posrednika, klade na utakmice pod organizacijom tamnošnjeg fudbalskog saveza, UEFA i FIFA, a onima koji to pravilo prekrše preti novčana kazna ne manja od 25.000 evra, te zabranja igranja do tri godine… A, sudeći po onome što sportska štampa „na čizmi“ piše ovog vikenda, biće pravo čudo ukoliko trio optuženih izbegne vremensku suspenziju.

„ČETVRTI ČOVEK“

„La Republika“ je objavila da će se uskoro Fađoliju, Tonaliju i Zaniolu na optuženičkoj klupi pridružiti mladi fudbaler Rome i poljski reprezentativac Nikola Zalevski (21), koji se navodno kladio da će na utakmici protiv Salernitane dobiti žuti karton, što mu je i pošlo za rukom u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Ipak, za razliku od italijanskih reprezentativaca, momak poljskih korena rođen u Italiji tvrdi da se nije kladio i nalazi se u nacionalnom timu.

- U stalnom smo kontatku sa FS Italije i Romom, ali oni još nisu dobili ništa zvanično o Zalevskom – rekao je portparol FS Poljske.

ZANIOLO NE POPUŠTA POD PRITISKOM

Kao glavni dokaz optužbi na račun Zalevskog državni istražitelji imaju audiosnimke koji dokazuju njegovu, ali i umeštanost Zaniola, koji se kladio na utakmicu italijanskog Kupa na kojoj je sedio na klupi dok je nosio dres Rome. I dok su Fađoli i Tonali spremni da razgovaraju sa Tužilaštvom, Zaniolo nastavlja da tvrdi kako to što se kladi ni na koji način ne utiče na njegove igre. Ipak, državno tužilaštvo posle novih otkrića tu tezu smatra neosnovanom.

TONALI ISPLAKAO MORE SUZA

Sudeći po onome što pišu italijanski medji afera je najteže pala Sandru Tonaliju. Fudbaler  Njukasla je, prema saznanjima „CDS-a“ posle nekoliko neprospavanih noći i mora isplakanih suza zatražio je saslušanje sa istražiteljima FS Italije, dok je Fađoli takođe spreman na pregovore sa Tužilaštvom, u čijim optužbama, piše „Korijero delo Sport“, stoji da su fudbaleri najpre počeli sa online kazinom i pokerom, posle čega su prešli na ilegalno klađenje na fudbalske utakmice.

SVAKI JE PROKOCKAO BAREM PO MILION EVRA

Italijanski mediji u nedelju pišu da je „za sve kriv“ Fađoli. Mladi fudbaler Juventusa prvi se „navukao“ na klađenje preko ilegalnih sajtova, a „La Republika“ piše da je za samo nekoliko meseci uspeo da prokocka preko milion evra. Isti izvor dodaje da je kasnije u celu priču „uvukao“ prijatelje Tonalija i Zaniola, koje je povezao sa kladioničarskim agentima, ljudima koji u ime fudbalera polažu ogromne svote novca na ilegalnim online kladionicama. Reprezentativci „azura“ su, takođe, vrlo brzo izgubili po više od milion evra.

FAĐOLI U NAJBOLJOJ POZICIJI

„CDS“ piše da se Fađoli, koji je, navodno, sve započeo, nalazi u najboljoj poziciji, jer se brže bolje nagodio sa Tužilaštvom i priznao da se kladio, ali ne na utakmice Juventusa, zbog čega bi mogao da dobije jednogodišnju suspenziju posle koje bi mogao da dobije priliku da rehabilituje karijeru. Takođe, mladi fudbaler „bjankonera“ u pregovorima koristi to što je „temelj istrage“, dok istražitelji raspolažu brojnim imejlovima i dokumentima koji teško terete i ostale.

- Kada je Pandorina kutija otvorena, Fađoli se sigurno osećao kao jedina žrtva i krivac u velikoj igri u kojoj su učestvovale njegove brojne kolege. Zbog toga je možda detaljno rekonstruisao imena i situacije – pišu italijanski mediji i dodaju da će Tonali biti saslušan u ponedeljak, online putem jer se vratio u Njukasl, dok će se posle njega, takođe putem video linka, iz Birmingema javiti Zaniolo.

TONALI I ZANIOLO STREPE ZA KARIJERE

„CDS“ ističe da u konkretnom slučaju veoma lako može da se dogodi da optuženi, konkretno Zaniolo i Tonali, dobiju i više od propisane trogodišnje suspenzije.

- Uzimajući sve u obzir, jasno je da je budućnost ovih mladića u sportu krajnje upitna. Zašto što u ovakvim slučajevima ne važi kazna trogodišnje suspenzije. Kada se sportista kladi na utakmicu u kojoj igra njegova ekipa i tako utiče na rezultat kako bi se ostvarilo ono što je tipovao, kazna je minimalno četiri godine suspenzije bez obzira na to da li se igrač na utakmicu svog kluba kladio na rezultat, broj golova ili kornera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike