Piksiju miriše na EURO, nije ni sumnjao u plasman: Ovo je velika pobeda za Srbiju!

17.10.2023

23:18

0

Autor: A. Š.

Selektor Orlova nije želeo da daje diplomatske izjave posle trijumfa protiv Crne Gore

Piksiju miriše na EURO, nije ni sumnjao u plasman: Ovo je velika pobeda za Srbiju!
Copyright MN Press

Obećao je Dragan Stojković Piksi da će odvesti Srbiju na EURO i došao je na pola koraka od ispunjenja tog obećanja. Večeras su njegovi Orlovi napravili odlučujući zamah ka plasmanu u Nemačku, od koje je deli još jedan bod kojeg je potrebno osvojiti protiv Bugarske na domaćem terenu.

Ipak, selektor nije želeo da daje „diplomatske“ izjave posle trijumfa protiv Crne Gore (3:1) na „Marakani“. Na pitanje da li se oseća miris EURA, kao iz topa je odgovorio:

- Ma, oseća se… I te kako. Čestitam igračima na odličnoj utakmici u smislu htenja, volje, nepredavanja. Jedan fantastičan karakter koji su pokazali i na kraju kvalitet. Potpuno zasluženo smo pobedili, ovo je veliki trijumf za Srbiju i vrlo smo blizu cilja – kazao je Piksi za TV „Arena sport“.

Morali su Orlovi večeras da pobede i taj imperativ je mogao da se namiriše u njihovoj igri sve do drugog gola Aleksandra Mitrovića.

- Mi smo se vratili praznih džepova iz Budimpešte, po mom mišljenju potpuno nezasluženo, i onda dođete u situaciju kada morate. Nije tragedija ni da se odigra nerešeno, ali onda ne zavisi od vas sve, a mi smo želeli našu sudbinu da rešavamo sami. Utakmica sa puno tenzije, na psihološkom planu veoma teška i zato me mnogo raduje reakcija igrača u drugih 45 minuta, gde su pokazali da žele pobedu i ona se ostvarila.

Na kraju, Stojković je otkrio da nijednog momenta nije sumnjao u konačan epilog.

- Ja sam bio potpuno miran, sve ovo vreme, verujte mi. Uradio sam sve da pripremim ekipu. Znao sam da će igrači da odrade svoj deo posla kako treba. Strah od negativnog rezultata pokazuje koliko vam je stalo do takmičenja. Nismo bili na EP 24 godine, ulog je bio ogroman. Hvala i navijačima, bili su fenomenalni – kazao je Dragan Stojković Piksi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike