Junak Mitrogol spušta euforiju: Tu smo, ali ništa nije gotovo!

18.10.2023

00:26

0

Autor: A. Š.

Sjajni napadač sa dva gola i asistencijom najzaslužniji za to što su Orlovi stigli nadomak plasmana na EURO

Junak Mitrogol spušta euforiju: Tu smo, ali ništa nije gotovo!
Aleksandar Mitrović - Copyright MN Press

Orlovi su širom otvorili vrata plasmanu na EURO. Posle više od dve decenije čekanja Srbija će navijati za fudbalsku reprezentaciju na prvenstvu Evrope ukoliko Tadić i drugovi u novembru osvoje barem bod protiv Bugarske na domaćem terenu.

A do toga su Orlovi stigli večerašnjom pobedom u direktnom duelu za drugo mesto sa selekcijom Crne Gore. Posle neuspeha u Mađarskoj, pritisak je na Piksijevim izabranicima bio ogroman, ali im je ogroman teret sa leđa skinuo Aleksandar Mitrović.

- Ja verujem u Boga, sve ima svoj razlog. Verujem da, kada si pošten prema sebi i kada radiš, da se kad-tad vrati. Sigurno je poklon. Sve je lepo, ali treba ostati smiren i na zemlji – istakao je sjajni napadač posle dva gola i asistencije za kapitena Tadića.

- Mislim da smo zaslužili da dobijemo utakmicu. Dosta pritiska je bilo pre meča, ali mislim da je ova ekipa još jednom pokazala karakter i od čega smo satkani. Jako bitna pobeda i veliki korak ka Evropskom prvensvu. Mada, ništa nije gotovo. Sve zavisi od nas, ali tu smo.

Pritisak je dodatno bio pojačan posle prvog poluvremena i rezultata 1:1, koji su pratili horski zvižduci sa tribina „Marakane“ prilikom odlaska na veliki odmor.

- Osvežili smo ekipu, promenili smo par stvari, ubrzali. Oni su krenuli da padaju, dali smo golove na vreme i priveli kaju onako kako treba. Znali smo da ova ekipa ima kvalitet i da igra čvrsto. Znali smo sve o njima. Mislim da smo zaslužili pobedu. Ništa nije gotovo. Ostaje još jedna utakmica kući, da "overimo" plasman i da slavimo sa našim navijačima – kazao je Aleksandar Mitrović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike