Šeik Jasim sprema osvetu zbog ispale Glajzera! Želi da kupi najvećeg rivala Junajteda, potencijalna meta i ovosezonski hit Premijer lige!

17.10.2023

19:26

0

Autor: A. Š.

Prebogati Katarani neće tek tako odustati od želje da kupe klub u najjačoj ligi u Evropi

Šeik Jasim sprema osvetu zbog ispale Glajzera! Želi da kupi najvećeg rivala Junajteda, potencijalna meta i ovosezonski hit Premijer lige!
Šeik Jasim (desno) - Copyright Profimedia/Ian Hodgson/PA Wire

Činilo se u jednom trenutku da će katrski šeik Jasim izvesno biti novi vlasnik Mančester junajteda. Više izvora je poslednjih meseci potvrđivalo da su pregovori sa porodicom Glajzer u završnoj fazi i da ih samo detalji dele od kupoprodaje „crvenih đavola“, ali se u poslednjem momentu dogodio veliki preokret.

U kancelarije na „Old Trafordu“, za početak, kao manjinski vlasnik ušetaće Ser Džim Retklif koji bi za 1.8 milijardi dolara trebalo da dobije 25% u vlasničkoj strukturi i kompletan sportski sektor kluba na upravljanje.

Kako pišu ostrvski mediji to u isto vreme znači i pripremu za kompletno preuzimanje kluba od strane milijardera koji je osvedočeni navijača Mančester junajteda, a takav epilog i te kako je razljutio šeika Jasima.

Izvori „Dejli Mejla“ govore da je prebogati Kataranin posle propale kupovine „crvenih đavola“ sada još rešeniji da u svoje vlasništvo uzme neki klub iz Premijer lige, te da kupovinu najvećeg Junajtedovog rivala Liverpula vidi kao fantastičnu priliku za „osvetu“ svima na „Teatru snova“.

- Novac koji je bio spreman za kupovinu Junajteda (6.57 milijardi funti) je ostao u džepu. Katarani su veoma, veoma ljuti i razočarani zbog toga kako se sve odigralo sa Mančesterom, a ima li boljeg načina da odgovorite nego da sav novac koji ste hteli da ubacite u „đavole“ ubacite u njihovog najvećeg rivala i tako ih naterate da plate za odluku da vam ne prodaju klub – kazao je novinar „Dejli Mejla“.

Poslednjih meseci, pogotovo posle razočaravajuće prošle sezone, u ostrvskim medijima se s vremena na vreme provlačila priča o tinjajućoj želji vlasnika Liverpula za prodajom kluba, ali konkretnih indicija za tako nešto, u javnosti, nije bilo. A ukoliko šeik Jasim ne uspe ni u nameri da pod svoju kontrolu stavi „redse“, „utešnu nagradu“ bi mogao da pronađe u Londonu s kupovinom Totenhema.

- Nemam stvarnog interesa da napustim Totenhem, ali imam dužnost da razmotrim sve što bi bilo ko imao da predloži. Ne radi se o meni, već o tome šta je dobro za klub – rekao je pre nekoliko meseci vlasnik „pevaca“ Danijel Levi i dodao:

- Vodimo ovaj klub kao javno preduzeće. Ako neko želi da pred Upravni odbor Totenhema dođe sa ozbiljnim predlogom, mi ćemo to razmotriti sa našim savetnicima i ukoliko procenimo da je to u interesu kluba, bili bismo otvoreni za bilo šta – kazao je nedavno Levi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike