Malo im je Njukasl, hoće i prvaka Evrope: Saudijski milijarderi kupuju u Italiji?

12.10.2021

09:31

0

Žele da iskoriste finansijsku krizu u Interu

Malo im je Njukasl, hoće i prvaka Evrope: Saudijski milijarderi kupuju u Italiji?
Tan2021-10-7_195124483_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin, Pool, File

Fudbalska slika u Evropi će biti promenjena u veoma bliskoj budućnosti.

To nam je postalo jasno kada je investicioni fond (PIF) Saudijske Arabije kog podržava prestolonaslednik Mohamed bin Salman kupio akcije Njukasla za 300 miliona evra.

Odmah je počelo sa pričama o narednom treneru "Svraka", o igračima koji će pojačati crno-bele, a sada stižu vesti da Njukasl neće biti jedini klub u vlasništvu PIF.

Arapski milijarderi spremni su da pazare i u Italiji i to jedan od najvećih klubova. Poznato je da situacija u Interu nije bajna, da je finansijska kriza i te kako prisutna, pa bi silni milioni od PIF lepo legli da srede stvari.

Navijači Intera već polako ulaze u stanje euforije jer znaju šta bi te silne pare značile za klub, a kako piše "kalčomerkato" postoji i jedna prepreka u celoj priči.

Saudijci traže garanciju u vezi sa novim stadionom Intera, a to je problem koji godinama ostaje bez rešenja u Milanu, pa i u celoj Italiji.

Hoće li njihovi milioni biti dovoljni i da se reši taj problem pokazaće vreme. Sa sigurnošću se može tvrditi samo da fudbal neće biti isti ukoliko posle Njukasla kupe i Inter.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike