Šeik stiže u Mančester junajted! Završavaju se papiri – evo kada će Đavoli zvanično dobiti novog vlasnika!

24.08.2023

00:44

0

Navijači "crvenih đavola" očekuju velike promene, pošto se nadaju da će Mančester junajted da se vrati u sam vrh engleskog i evropskog fudbala

Šeik stiže u Mančester junajted! Završavaju se papiri – evo kada će Đavoli zvanično dobiti novog vlasnika!
Old Traford - Copyright Profimedia

Šeik Jasim Bin Hamad Al Tani trebalo bi do sredine oktobra da od američke porodice Glejzer zvanično preuzme engleski fudbalski klub Mančester junajted, prenosi britanski „San“.

Izvor blizak pregovorima je podsetio da je šeik Al Tani pre nekoliko meseci ponudio šest milijardi funti za Mančester junajted. On je imao konkurenciju u britanskom milijarderu Džimu Retklifu, koji je bio spreman da dozvoli porodici Glejzer da zadrži manjinski deo engleskog kluba.

Isti izvor je istakao da se zvanična objava o prodaji Mančester junajteda očekuje početkom septembra, pošto pravni tim Al Tanija završi kompletnu dokumentaciju.

“San“ podseća da je Al Tani ponudio šest milijardi funti za kupovinu 100 odsto akcija kluba, otplatu celokupnog duga Mančester junajteda i poseban fond za klub i lokalnu zajednicu.

Porodica Glejzer je u novembru prošle godine objavila da razmatra prodaju Mančester junajteda. Oni su 2005. godine kupili klub sa "Old traforda" za 790 miliona funti. Britanski mediji navode da navijači "crvenih đavola" očekuju velike promene, pošto se nadaju da će Mančester junajted da se vrati u sam vrh engleskog i evropskog fudbala. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike