Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Piksijevi "orlovi" žele revanš u Budimpešti, Partizan i Zvezda nastavljaju u AdmiralBet ABA ligi

13.10.2023

09:58

0

Autor: 24sedam

Ovaj vikend će obeležiti kvalifikacije za EURO 2024, kao i regionalna košarkaška liga

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Piksijevi "orlovi" žele revanš u Budimpešti, Partizan i Zvezda nastavljaju u AdmiralBet ABA ligi
Najava Top 5 TV prenosa - Copyright MN Press

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu i utakmice AdmiralBet ABA lige biće najvažniji događaji ovog vikenda. Reprezentacija Srbije se bori za plasman na šampionat u Nemačku, a na terenima u regionu nastavlja se košarkaška liga, mečevima trećeg kola.

U subotu nas na kanalima TV Arena sport očekuju dve utakmice iz grupe u kojoj su i "orlovi" Dragana Stojkovića Piksija. Prvo će od 18 časova snage odmeriti Bugarska i Litvanija u derbiju začelja, pošto i jedni i drugi imaju po dva boda. Samim tim nemaju šanse za plasman na EURO.

Ali tri sata kasnije, sledi ono mnogo važnije. To je gostovanje Srbije Mađarskoj u Budimpešti. Ovo je ujedno okršaj za prvo mesto. Naši severni susedi su na vrhu tabele sa istim brojem bodova (10), ali i utakmicom manje. Tako da bi idealno bilo da duel sa Crnom Gorom (utorak, 20.45) u Beogradu dočekamo sa tri boda više od Mađara. Ipak, u ovaj duel treba ući maksimalno oprezno pošto smo u Beogradu nedavno izgubili.

Oba okršaja možete da pratite na Premium 1 kanalu.

Za kraj večeri izdvajamo duel košarkaša Partizana i Cibone. Mečevi beogradskog i zagrebačkog kluba nekada su bili klasici, ali je sada od toga ostala samo tradicija. Crno-beli će u Beogradu biti domaćini, kao i apsolutni favoriti. Takođe, ekipa Željka Obradovića je u regionalnoj ligi u kojoj i brani tron upisala već dve pobede, protiv Mornara i Krke. Takođe, sinoć su pobedili Asvel u Evroligi, što je dodatni vetar u leđa.

Ovaj prenos možete da pratite na Premiumu 2, od 21 čas.

U nedelju (18.00, Premium 2) je na programu gostovanje Crvene zvezde Borcu. Posle obaveza u Evroligi, beogradske crveno-bele čeka duel sa Čačanima koji takođe imaju obe pobede u AdmiralBet ABA ligi. Ipak, uloga favorita pripada ekipi Duška Ivanovića.

I za kraj večeri i sportskog vikenda još jedna kvalifikaciona utakmica. Od 20.45 Norveška će dočekati Španiju. U ovoj grupi na prvom mestu je Škotska sa 15 bodova, a slede Španija sa 12 i Norveška sa 10. Tako da je ovaj okršaj trenutno borba za drugu poziciju, s tim treba da se kaže da "furija" ima meč manje od rivala.

 

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Subota (18.00) Bugarska - Litvanija (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (20.45) Mađarska - Srbija (TV Arena sport - Premium 1/RTS)

Subota (21.00) Partizan - Cibona (TV Arena sport - Premium 2)

Nedelja (18.00) Borac - Crvena zvezda (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (20.45) Norveška - Španija (TV Arena sport - Premium 1)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike