Zahid je ono što "grobari" godinama čekaju da vide u Humskoj! Norvežanin plesao i odveo Partizan do pobede

07.10.2023

19:47

0

Autor: D. P.

Crno-beli dominirali celu utakmicu

Zahid je ono što "grobari" godinama čekaju da vide u Humskoj! Norvežanin plesao i odveo Partizan do pobede
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana većeras su prikazali najbolju partiju otkako tim vodi Igor Duljaj!

Na stadionu u Humskoj crno-beli su slavili pobedu rezultatom 2:0 protiv Mladosti iz Lučana, a golove su postigli Natho iz penala u 57. i Zahid u 69. minutu.

Crno-beli su igrali tako da se Mladost nije pitala nijednog momenta nizašta. Lopta je kružila oko njihovog kaznenog i bila u nogama domaćih fudbalera, koji su im tražili rupe u poslednjem bedemu, ali i kada bi ih pronašli nailazili bi na kraju na raspoloženog Stamenkovića, koji je "skinuo" par  odličnih pokušaja.

Zahid i Natho su prednjačili u toj igri kratkih pasova. Duljaj je izostavljanjem holandskih krila Meniga i Severine, izgubio prodornost po boku, ali je Zahidov uticaj na sredini rastao iz minuta u minut i bio sve značajniji faktor za crno-beli tim nakon svakog novog dodira sa loptom.

Nije bilo sudaranja u veznom redu i sve je funkcionisalo gotovo besprekorno, osim što realizacije nije bilo. Sve do 57. minuta!

Lučanci su tada srušili Zahida, a sudija Milanović koji je bio blizu mesta prekrašaja pokazao je na penal. Ovaj momenat kao da je dao dodatna krila Zahidu! Znao je da je najzaslužniji za Nathov gol iz penala, pa je nastavio svoj vez i oko sebe je činio sve ostale možda i boljima nego jesu.

U crtanje tog Zahidovog mozaika uključio se i Saldanja. Njegovo nesebično proigravanje do Norvežanina donelo je dupliranje vođstva, s tim da je Zahid sjajno dodavanje ulepšao i varanjem Stamenkovića pre nego što je mirno zatresao nebranjenu mrežu.

Partizan je odigrao sigurno najbolji meč ove sezone i verovatno najkvalitetniji od kada je na klupi Duljaj. U sledećem kolu crno-bele očekuje duel u Subotici protiv Spartaka, ali svemu prethodi 14 dana pauze zbog mečeva reprezentacije.

Ovakav tok je imala utakmica iz minuta u minut

KRAJ

90+1. MINUT - Igraće se tri minuta nadokande vremena.

90. MINUT - Akcija dvojice dečaka rođenih 2004. Baždarovo proigravanje završio je Trifunović, ali neprecizno pored gola.

84. MINUT - Varjačić u svom stilu kao vetar po desnoj strani, do kraja, do udarca sa desetak metara. Jovanović je odbranio, bio je spreman za taj šut prema prvoj stativi.

80. MINUT  - Ulaze Trifunović i Baždar, izlaze Kalulu i Zahid.

77. MINUT - Konačno i Severina pokazuje da mu se igra fudbal! Pokušaj sa veće distance, ali po sredini gola posle par lepih driblinga.

75. MINUT - Izlaze Kanute i Saldanja, ulaze Nikolić i Šćekić.

73. MINUT - Ulaze Radivojević i Mirić, izašli su Eze i Veličković.

70. MINUT - Kanute pokušao posle lepog driblinga i probacivanje lopte kroz noge rivalu. Neko je uspeo da ga izblokira.

69. MINUT - 2:0, Zahid! Kako je Saldanja nesebično proigrao Zahida, a mogao je i da šutira kao što bi to uradio njegov prethodnik Rikardo. Zahid je utrčao u prazan prostor, iza leđa odbrani rivala, prediblao Stamenkovića i onda lagano plasirao loptu u mrežu. Crno-beli trenutno igraju svoj najbolji fudbal ove sezone.

68. MINUT - Natho ispraćen skandiranjem navijača napušta teren. Ulazi Severina!

65. MINUT - Belić, stativa sa 18 metara!

62. MINUT - Zahid je večeras, a posebno u drugom poluvremenu zaslužio visoku ocenu za "umetnički dojam". Igrači Mladosti izgledaju zbunjeno, kao da nisu očekivali da će ih ovako neko "1 na 1" voziti po terenu.

60. MINUT - Zahid pokazuje da je veoma ozbiljan igrač! Kako je sa dva driblinga izbacio kompletnu odbranu Lučanaca, pa na levoj strani proigrao Antića... Sjajno... Antić je u nastavku centrirao, pogodio Saldanju, ali Brazilac glavom nije gađao kako treba. Stamenković nije imao problem da ukroti taj udarac.

57. MINUT - Penal za Partizan, srušen Zahid! 1:0, Natho!

55. MINUT - Kakva kontra Mladosti... Veličković je bio neprecizan nakon Eezeovog proigravanja sa leve strane. Pomoćni sudija je pokazao na ofsajd kod začetka ovog napada, ali snimak nije bio takav da bi se moglo sa sigurnošću pričati o nedozvoljenoj poziciji igrača Mladosti.

52. MINUT - Belić do Natha, koji je ušao u kazneni, "lažnjakom" se oslobodio Udovičića, ali kad je bilo potrebno da dovrši svoj prodor, okliznuo se na ćošku peterca.

51. MINUT - Natho lob pasom do Zahida, ovaj šutira, Stamenković ponovo na pravom mestu kao rukometaš, nogom skida ovaj udarac.

48. MINUT - Natho iz daljine, Stamenković boksuje u stranu. Mogao je Izraelac da proigra Kalulua po desnoj strani ali odlučio se na šut i nije odabrao najbolje rešenje, jer je taj udarac išao po sredini gola.

46. MINUT - Kalulu je bio neodlučan kod jedne dobre akcije Natha, dao je vreme Joksimoviću da mu ukliza i odnese loptu pre šuta.

poluvreme

45+1. MINUT - Antić sa levog boka šutira i pogađa u blok ispred sebe!

45. MINUT - Beliš ruši Sremčevića na oko 18 metara od gola Jovanovića. Prilika za Lučance iz slobodnog udarca! Dobar je to bio pokušaj Varjačića. Desni bek je prebacio živi zid, gađao je desni gornji ugao i umalo pogodio!

36. MINUT - Zahid se preselio na desnu stranu i umalo da to pomeranje donese vođstvo. Posle razmene sa Belićem, šut je bio mlak.

32. MINUT - Zahid koji bi morao da deluje kao krilo, stalno je u sredini, dok tu ulogu na levom boku zasad pokriva veoma ofanzivni Antić. Zasad ova zamisao Duljaja nije dala rezultat, ali je kontrola lopte mnogo bolja, pas sigurniji, Norvežanin deluje kao "martinela" kada se nađe u razmeni dodavanja sa Nathom ili Saldanjom. Posed je kompletno na strani domaćih, ali gola nema!

26. MINUT - Partizanovi napadi ne posustaju, ali ni defanzivna Mladost ne popušta.

18. MINUT - Veza iz Sošoa umalo da donese vođstvo. Kalulu je centrirao na ivicu kaznenog, a Kanute je odmah desnom uhvatio volej. I taj šut je otišao pored stative.

18. MINUT - Crno-beli drže kazneni Stamenkovića pod stalnom opsadom, lopta kruži okolo, traži se najbolje postavljeni igrač, ali pravog udarca na gol još nema. Tako je bilo i kod pokušaja Saldanje, posle dubinske lopte Natha, koja je otišla iza leđa štoperima Mladosti. Brazilac nije uhvatio dobro taj udarac.

10. MINUT - Žuti karton za Molsa! Start na Nathu bio je preoštar!

7. MINUT - Antić je odlično pratio akciju koja je išla po desnoj strani. Delovao je kao drugi špic, stoigao je da popuni prvu stativu i da glavom pokuša da savlada Stamenkovića. Na kraju od svega je Partizan dobio korner. Stalni napadi crno-belih se nastavljaju.

5. MINUT - Stativa Saldanje!

4. MINUT - Igrači Partizana tražili su penal posle duela Belića sa jednim fudbalerom gostujućeg tima, ali sudija Milanović je samo pokazao da se igra nastavi.

1. MINUT - Sa centra krenuli Mladosti. Već se čuje sa tribina čuje "Uprava napolje".

17.46 - Trener crno-belih odlučio je da šansu ukaže Zahidu i Kalulu, tako da su na klupoi ostala oba holandska krila Menig i Severina.

17.45 - Sastavi:

printscreen
 

Rezerve:

printscreen
 

16.45 - Najava meča na Partizanovim društvenim mrežama

BLOG UŽIVO

Fudbaleri Partizana večeras (18.30, Arena Sport TV Premium 1) dočekuju Mladost iz Lučana na stadionu u Humskoj u meču 11. kola Superlige.

Utakmicu će suditi Miloš Milanović.

 

 

 

Superliga Srbije, 11. kolo:

Petak

IMT - Radnik Surdulica 1:1

(Glišić 24 - Baić 81)

Radnički Niš - Napredak 1:1

(Škrbić 27 - Stanojlović 90+5)

Subota

Novi Pazar - Vojvodina

Javor - Železničar

Partizan - Mladost Lučani

Nedelja

15.00 Radnički 1923 - Crvena zvezda

17.30 Čukarički - Voždovac

17.30 TSC - Spartak

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike