Partizan je sada prvi i mora da brani tu poziciju, Duljaj se nada bez stresova, preokreta i trilera

06.10.2023

20:55

0

Autor: P.K.

Tim je poznat, pojačanje neće debitovati

Partizan je sada prvi i mora da brani tu poziciju, Duljaj se nada bez stresova, preokreta i trilera
Igor Duljaj - Copyright Printscreen / Youtube / FK Partizan Beograd

Partizan je prvi u Superligi posle dugo, dugo vremena, a ovaj vikend je prva prilika da se to mesto brani.

U Humsku stiže dobro poznati protivnik, Mladost iz Lučana – subota od 18.30.

Trener Igor Duljaj je izašao pred medije, a prvo što je uradio je čestitao uspeh mlađim kategorijama Partizana.

- Prvo da čestitam našim omladincima na pobedi u Ligi šampiona i nadam se da će proći u sledeći krug. Što se tiče utakmice protiv Mladosti, to će biti vrlo teška utakmica, iz prostog razloga zato što je to utakmica pred pauzu. Imaju iskusnu ekipu, da ne nabrajam sve igrače, od golmana Stamenkovića, Miloševića koga pamtim iz Ukrajine, Tumbasević… Odličan tim koji će doći bez opterećenja. Uspeli su da uzmu bodove ekipi koja igra Evropu, koja je juče odigrala fantastičan meč protiv Olimpijakosa. Samim tim, oni su osokoljeni i doći će da se nadigravaju sa Partizanom. Poštujemo ekipu Mladosti, oni su po tradiciji uvek nezgodan rival za Partizan. Ono što je najvažnije je to kako ćemo mi da uđemo u meč. Ponavljam, znam iz iskustva da su ove utakmice najteže za našu ekipu, posebno kad ide reprezentativna pauza.

Partizan je ove sezone odigrao mnogo infarkt završnica, ali toga nije bilo u Kruševcu u prošlom kolu. Duljaj se nada da će i subotu biti tako.

- Kolega Igor Savić odlično radi svoj posao. Opet kažem, oni dolaze bez opterećenja ovde, imaju iskusnu ekipu, dosta golova su dali iz prekida, tako da moramo da obratimo pažnju na taj detalj. Važno je kako ćemo mi da otvorimo utakmicu. Ono što je takođe važno, koliko god ljudi bude na stadionu nama je potrebna podrška, posebno igračima. Čak i ako ne ide, oni će biti ti koji će nam pomoći da prevaziđemo probleme ukoliko ih budemo imali na utakmici. Na poslednjih par utakmica, izuzev utakmice u Kruševcu, dovodili smo navijače do stresa, gubili smo pa smo to uspeli da preokrenemo. Nadam se da će drugačije biti sutra, ali opet ponavljam, nema opuštanja, koncentrisani smo samo na ovu utakmicu.

Partizan je protiv Napretka u Kruševcu prvi put još od avgusta u Superligi sačuvao mrežu, a pritom je stvorio mnogo šansi.

- Mene raduje što smo stvorili dosta šansi, ali opet moram da kažem da Napredak nije imao dosta utakmica do naše. Napravili su veliku pauzu, a možda je to jedan od razloga što nisu tempirali formu protiv nas, kolega iz Kruševca može da opravdanje zbog toga i sa te strane mogu da ga razumem. Sa druge strane, pozitivno je što stvaramo mnogo šansi i naravno uvek raduje kad utakmicu dobijete bez primljenog gola.

Duljaj je ispričao kakvo je zdravstveno stanje tima:

- Marković je dvaput povraćao i bio pod znakom pitanja za Kruševac. Pod znakom pitanja imam još par igrača koji se ne osećaju dobro. U glavi imam tim ali posle treninga ću odlučiti ko će igrati. Uglavnom, znam tim za sutra.

Natan de Medina sigurno neće igrati u subotu, tako da će debi biti tek posle reprezentativne pauze.

- Moraće da se strpe, kako oni tako i mi. Imaćemo ovu pauzu, pokušaćemo da nađemo protivnika kako bi Medina ulazio u ritam. Na sutrašnjoj utakmici ga sigurno nećete videti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike