Sitijev tim za Zvezdu? Gvardiola mora da improvizuje, Foden konačno dobija priliku na omiljenoj poziciji!

19.09.2023

06:55

0

Autor: A. Š.

Zdravstveni bilten u značajnoj meri kroji tim Građana za okršaj sa crveno-belima na otvaranju nove sezone Lige šampiona

Sitijev tim za Zvezdu? Gvardiola mora da improvizuje, Foden konačno dobija priliku na omiljenoj poziciji!
Fil Foden sa saigračima slavi gol - Copyright Profimedia

Nova fudbalska sezona se zahuktala dovoljno i danas kreće ono što navijači širom Starog kontinenta najviše vole. Učesnik Lige šampiona ove sezone biće i srpski prvak Crvena zvezda, koja treće učešće u elitnom takmičenju otvara najtežim mogućim ispitom – u gostima protiv prvaka Evrope.

Mančester siti ove sezone ima ambiciju da stane uz rame madridskom Realu kao jedinom timu koji je u novom formatu Lige šampiona uspeo da odbrani kontinentalni tron, ali u taj pohod će morati da krene bez nekoliko izuzetno bitnih karika.

Pep Gvardiola nema nimalo lak zadatak da sastavi ekipu za duel sa Zvezdom jer, umesto na teren, mora da zaviruje u klupsku ambulantu. Kevin de Brujne je još ranije izbačen iz stroja i neće ga biti na terenu nekoliko meseci, a ostrvski mediji navode da španski strateg protiv srpskog šampiona neće moći da računa na Matea Kovačića, Džeka Griliša i Džona Stounsa.

Zbog toga je Gvardiola primoran da meša karte, kako sa imenima tako i pozicijama, čemu bi najviše mogao da se obraduje Fil Foden.

„Mančester ivnivg“ piše da bi engleski reprezentativac protiv Zvezde konačno mogao da dobije priliku na svojoj omiljenoj poziciji, odmah iza napadača, dok bi u početnih 11 mogli da se nađu još Džeremi Doku i Mateus Nunes.

Ofanzivni deo tima trebalo bi da predvodi Erling Haland, vezni red će izvesno biti na plećima Bernarda Silve i Rodrija, dok se izvesna tumbanja očekuju i u poslednjoj lini tima.

Očekuje se da Nejtan Ake bude uz Rubena Dijasa, umesto Manuela Akanjij,a u centralnom delu odbrane, dok bi po bokovima trebalo da deluju Joško Gvardiol i kapiten Kajl Voker.

Očekivani tim Mančester sitija za Crvenu zvezdu: Ederson, Voker, Ake, Dijas, Gvardiol, Rodri, Nunes, Bernardo Silva, Foden, Doku i Haland.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike