U Čuki su svi spremni i orni! Samo da se ne uplaše Olimpijakosa i fanatičnih navijača

23.08.2023

20:39

0

Autor: D. N.

Kritični su uvodni minuti meča na "Karaiskakiju"

U Čuki su svi spremni i orni! Samo da se ne uplaše Olimpijakosa i fanatičnih navijača
Copyright MN Press

Još jedan tim iz Srbije je pred evropskim izazovom. Čukarički je doputovao u Atinu, gde će odigrati prvu utakmicu plej-ofa za Ligu Evrope. Protivnik će biti Olimpijakos, tim koji ima mnogo više iskustva u UEFA takmičenjima.

Duel na "Karaiskakiju" najavio je pomoćnik šefa struke belo-crnih, Igor Matić, Milan Lešnjak.

- Očekuje nas teška utakmica protiv ozbiljne ekipe. Olimpijakos je klub vrhunski tim, sa velikom tradicijom, poslednjih godina je lider grčkog fudbala. Naši igrači će dati maksimum i potruditi se da reprezentuju klub, sebe i zemlju iz koje dolaze. Istina je ono što je nihov trener rekao, da nema favorita, ali trenutno dajem njima više šanse zbog kvaliteta i iskustva. Ono što je bitno jeste to da imaju navijače koji su fanatični i to je ozbiljan vetar u leđa ovom klubu - kazao je Lešnjak, i dodao da je skauting odrađen.

MN Press
 

- Ono što je Olimpijakos igrao pokazuje da su opasni u uvodnim minutima i na samom kraju, što se pokazalo protiv Genka i u prvom kolu prvenstva. Ovde motivacija neće manjkati. Nećemo igrati potpuno otvorenog garda. Neke stvari bih ostavio za svlačionicu, videće se od prvog minuta kako želimo da igramo. Ima mnogo kvalitetnih igrača, nikog ne bih posebno spomenuo. Kao tim su moćni, ako im se dozvoli, i mogu da prete sa svih pozicija - rekao je jedan od trenera beogradskog tima.

Pozitivno je što su svi zdravi i na raspolaganju šefu Matiću koji je u Atinu poveo 26 fudbalera.

To su golmani: Nemanja Belić, Nenad Filipović i Filip Samurović, odbrambeni igrači: Miladin Stevanović, Nemanja Tošić, Uroš Drezgić, Viktor Rogan, Nemanja Ćalasan, Luka Subotić i Vojin Serafimović, igrači sredine terena: Stefan Kovač, Luka Adžić, Sambu Sisoko, Luka Stojanović, Đorđe Ivanović, Aleksa Janković, Stefan Tomović, Samuel Ovusu, Marko Docić, Igor Miladinović, Mateo Anlivi, Nikola Stanković i Bojica Nikčević, kao i napadači: Mihajlo Spasojević, Ibrahima Endijae i Mario Gomez.

Revanš je naredne sedmice u Srbiji, a u taboru Čukaričkog već su odredili čime bi bili zadovoljni.

- Pozitivan rezultat je svaki aktivan, a to je remi ili pobeda. Videćemo, igra je živa, videćemo od stanja na terenu kako ćemo se transformisati i na koji način ćemo igrati. Nama najveći problem može da bude strah, pogotovo na otvaranju meča. Igrači moraju da veruju u ono što smo radili i da to sprovedu na terenu. Naravno, da se ne boje grešaka - zaključio je Lešnjak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike