Liverpulu samo pobeda dobra, Fulam se raspao bez Mitrovića! (VIDEO)

19.08.2023

18:16

0

Autor: A. Š.

Uprkos trijumfu, Redsi nisu oduševili na Enfildu protiv Bornmuta. Vulvsi potonuli na dno

Liverpulu samo pobeda dobra, Fulam se raspao bez Mitrovića! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Početak nove sezone ne može previše da raduje navijače Liverpula, bez obzira što su „redsi“ u prva dva kola osvojili četiri boda uz remi sa Čelsijem na „Stamford bridžu“.

Jer, ono što su izabranici Jirgena Klopa pokazali protiv Bornmuta na „Enfildu“, uprkos rezultatski rutinskoj pobedi (3:1), kod fanova „redsa“ proizvelo je traumatične „flešbekove“ iz prošle takmičarske godine koju su svi hteli što pre da zaborave.

Poklon gol rivalu posle samo 180 sekundi igre i tridesetominutno žestoko mučenje da se ostane na golu zaostatka prekinuo je izjednačenjem Luis Dijaz, posle čega se znatno lakše disalo na „Enfildu“.

Penal o kojem će se narednih dana verovatno diskutovati, doneo je domaćinu prednost u 36. mintu, iako je Salahu golman Bornmuta odbranio šut sa 11 metara. Srećom po Egipćanina i Liverpul, lopta mu se vratila u noge, pa je iz popravnog uspeo da donese Klopovom timu vođstvo na velikom odmoru.

Izuzetno neoprezan start otvorenim đonom ispred kaznenog prostora rivala Mekalistera je u 58. minutu koštalo direktnog crvenog kartona, ali su „redsi“ i sa igračem manje uspeli da postignu gol i prelome rivala, kojem je u 62. minutu presudio Diogo Žota.

Fulamu se ove sezone, sva je prilika, ne piše dobro bez Aleksandra Mitrovića. Samo nekoliko sati pošto je reprezentativac Srbije dobio zeleno svetlo od čelnika kluba da finišira transfer u Al Hilal, londonski tim je na svom „Krejven kotidžu“ doživeo debakl protiv Brentforda (0:3), a uvedljiv poraz na otvaranju dana u Premijer ligi doživeo je i Vulverhempton.

Posle nesrećno izgubljenih bodova na „Old Trafordu“ prošle nedelje, Vulvsi su danas pred svojim navijačima pretrpeli žestok poraz od Brajtona, koji je u 55. minutu vodio 4:0. Na kraju meč je završen pobedom gostiju 4:1.

Premijer liga, drugo kolo

Petak
Notingem F. - Šefild j. 2:1 (1:0)
/Avonji 3, Vud 89 - Hamer 48/

Subota
Fulam - Brentford 0:3 (0:1)
/Visa 44, Mbueumo 66p, 90+2/
Liverpul - Bornmut 3:1 (2:1)
/Dijaz 27, Salah 36, Žota 62 - Visa 3/
Vulverhempton - Brajton 1:4 (0:1)
/Hvang 61 - Mitoma 15, Estupinjan46, Marč 51, 55/
Totenhem - Mančester j. 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Mančester s. - Njukasl 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Aston Vila - Everton 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Vest Hem - Čelsi 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak
Kristal Palas - Arsenal 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Odloženo 
Luton - Barnli

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike