Otkud zastava Evertona na Enfildu? Magični trenutak ujedinjenja oko velike liverpulske tragedije i ekspresna nagrada za ljudskost! (VIDEO)

19.08.2023

17:28

0

Autor: A. Š.

Dok su navijači Redsa na nogama davali minut aplauza tragično nastradalom fanu Evertona, izabranici Jirgena Klopa postigli gol

Otkud zastava Evertona na Enfildu? Magični trenutak ujedinjenja oko velike liverpulske tragedije i ekspresna nagrada za ljudskost! (VIDEO)
Zastava Evertona u čast preminulog navijača - Copyright Printscreen/Twitter/Crosby71

Rivalitet fudbalskih navijača u Engleskoj poznat je širom sveta, a još kada rivali dolaze iz istih gradova… Takođe, „kolevka fudbala“ poznata je po striktnim kodeksima fer-pleja, koji se na Ostrvu neguje decenjama, pa s toga i ne čudi previše kada se u 26. minutu utakmice Liverpul – Bornmut ispod „Kopa“ „prošetala“ zastava gradskog rivala Evertona.

Preciznije, onim manje upućenim u prvi mah je sigurno bilo čudno, možda su počeli da traže i poneku „otrovnu strelicu“ upućenu „karamelama“, ali kada su videli natpis iznad Evertonovog grba svima je sve postalo jasno.

Pre nekoliko dana Majkl Džons (26) poginuo je u tragičnoj nesreći na izgradnji novog stadiona kluba čiji je bio veliki navijač. Nesrećni mladić bio je zaposlen na izgradnji novog doma Evertona i bio je presrećan što mu se ukazala takva prilika.

Ispostavilo se na kraju da je i život dao za „svoj“ tim, jer je u ponedeljak, nekoliko sati pošto je zadobio veoma teške povrede, preminuo u bolnici.

Velika tragedija potresla je ceo Liverpul, a fanovi „redsa“ su na prvoj utakmici pokazali veliki gest ljudskosti, tako što su, simbolično u 26. minutu, svi prisutni na tribinama „Enfilda“ ustali i minutom aplauza odali poslednju počast navijaču rivalskog kluba.

 

Ali, to nije bilo sve. Kako to obično biva u sličnim situacijama, sudbina se poigrala, pa čak i nagradila Liverpul. Do tog trenutka „redsi“ su bili presrećni što gube samo 1:0 protiv Bornmuta, a onda su, tokom minuta aplauza, došli do izjednačenja golom Luisa Dijaza.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike