Mbapeov i Realov pakt više nije tajna! Otkriveni detalji ugovora – koliko traje, visina plate i impozantna otkupna klauzula!

06.07.2023

22:16

0

Autor: A. Š.

Kilijan postaje kralj, samo je pitanje da li će to zvanično postati ovog ili narednog leta

Mbapeov i Realov pakt više nije tajna! Otkriveni detalji ugovora – koliko traje, visina plate i impozantna otkupna klauzula!
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Znakovi pored puta jasno pokazuju – Kilijan Mbape je novi fudbaler Real Madrida i samo je pitanje da li će to zvanično postati ovog ili narednog leta. Transfer saga koja potresa Pariz dosad je ispisali nebrojano mnogo stranica štampanih i elektronskih medija, ali kako vreme prolazi nepoznatih je sve manje.

Sada je već izvesno, ono što je trebalo da se ostvari pre 12 meseci dobiće svoju potvrdu ali nešto kasnije nego što su svi relevantni faktori u svetu fudbala očekivali.

Mbape je još prlošlog leta bio viđen na stadionu „Santijago Bernabeu“, ali se ispostavilo na kraju da su Florentino Perez i saradnici već spremljeni crveni tepih morali da urolaju i, sada je već izvesno, samo ga odlože do onoga što je bilo neminovno – da projektovani naslednik Lea Mesija i Kristijana Ronalda na vrhu liste najboljih fudbalera sveta zaduži opremu najpoluparnijeg kluba na planeti.

Ipak, bez drame oko Mbapea očigledno ne može. S tim što ovoga puta pitanje nije gde će nastaviti karijeru, već kada će ozvaničiti prelazak u Real s kojim je već dogovorio sve lične uslove!

Tako barem tvrdi radio „Cadena SER“, čiji su izvorili otkrili tačne cifre koje se nalaze na predugovoru francuskog superstara i „kraljevskog kluba“. Navodno, radi se o petogodišnjem ugovoru, s godišnjom platom od 50 miliona evra i otkupnom klauzulom od astronomskih milijardu evra!

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike