Mbape odbio saudijske milione i najveći ugovor u istoriji sporta! Al Hilal bio u Parizu, pa pronašao utešnu nagradu

26.07.2023

21:34

0

Autor: P.K.

Ništa od najvećeg ugovora u istoriji sporta...

Mbape odbio saudijske milione i najveći ugovor u istoriji sporta! Al Hilal bio u Parizu, pa pronašao utešnu nagradu
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Al Hilal je poslao dve nezapamćene ponude Pari Sen Žermenu i Kilijanu Mbapeu. Parižani su ponudu od 300 miliona evra za obeštećenje prihvatili, ali je Mbape odbio najveći ugovor u istoriji sporta.

Reprezentativac Francuske je mogao da zajedno sa komercijalnim sadržajem i marketinškim prihodima zaradi neverovatnih 700 miliona evra. Samo je trebalo da kaže "da".

Emisari Al Hilala su danas doputovali u Pariz, ozvaničili transfer Malkoma iz Zenita, a zatim krenuli po Mbapeov pristanak. Međutim, svita 24-godišnjeg napadača odbila je bilo kakvu diskusiju sa Saudijcima. Ugledni francuski Ekip tvrdi da kapiten Galskih petlova nikada nije ni razmatrao da se preseli na Bliski istok.

Međutim, kada su već bili u blizini Parka prinčeva, predstavnici Al Hilala su bacili još jednu udicu i kako stvari stoje upecali Marka Veratija. Sjajni italijanski vezista se ovog leta nije pominjao kao faktor na radarima s Arabijskog poluostrva, selili su ga u Liverpul, ali Fabricio Romano javlja da je dogovor oko trogodišnjeg ugovora postignut.

Al Hilal je do sada doveo Kalidua Kulibalia, Rubena Neveša, Sergeja Milinković-Savića, a uz realne šanse da ubrzo zatvori transfer Aleksandra Mitrovića i Veratija, i maltene napravio tim koji bi po imenima mogao komotno da se nadmeće u Ligi šampiona. Ali, najbitniji potpis je izostao.

Mbapeov veto na bilo koju dalju priču o Saudijskoj Arabiji ponovo pali požar na relaciji sa Pari Sen Žermenom. Gazde kluba su ga odstranile iz prvog tima za letnju turneju i time izazvale nezadovoljstvo trenera Luisa Enrikea. Al Hilal je mirisao na faktor koji će odvesti Mbapea sa Parka Prinčeva i pomoći Real Madridu da ga narednog leta dovede iz Arabije kao slobodnog igrača, a posle svega što se izdešavalo maltene je nemoguće naslutiti kakva će biti dalja sudbina Francuza.

Mada je Naser Al Kelaifi poručio da niko ne sme biti ispred kluba, te da će, ako ne produži ugovor (poslednji rok je 31. jul) ili ne pristane da bude prodat ovog leta, čitavu dolazeću sezonu biti van tima... Ma koliko to koštalo Parižane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike