Hrvatskim huliganima se ne piše dobro u Grčkoj! Advokat besan posle prvih saslušanja: Nemam nikakvo poverenje u ovaj sud!

11.08.2023

21:41

0

Autor: A. Š.

Sva je prilika da će navijači zagrebačkog Dinama i te kako zažaliti što su u ponedeljak stigli u Atinu

Hrvatskim huliganima se ne piše dobro u Grčkoj! Advokat besan posle prvih saslušanja: Nemam nikakvo poverenje u ovaj sud!
Navijači Dinama iz Zagreba - Copyright Profimedia

Sva je prilika da će hrvatski huligani i te kako zažaliti zbog odluke da u ponedeljak doputuju u Atinu. Podsetimo, ozloglašeni navijači zagrebačkog Dinama, uprkos zabrani prisustvovanja utakmici, došli su u Grčku prestonicu gde je u utorak AEK i Dinamo trebalo da odigraju prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ipak, do njega nije došlo zbog toga što su veče pre duela hrvatski huligani u žestokoj tuči sa pristalicama AEK-a ubili jednog grčkog navijača. Zbog toga je preko 100 izgrednika uhapšeno, a danas su održana i prva saslušanja, posle kojih je jasno da se Hrvatima ne piše ništa dobro.

Naime, advokat okrivljenih je po završetku današnjih postupaka i vraćanja svih ispitanih u pritvor bio vidno nezadovoljan tretmanom koji su imali njegovi klijenti.

- Pitanje je hoću li pod ovakvim uslovima braniti svoje klijente sutra i prekosutra. Verujem da je sud odluku o zadržavanju Hrvata doneo unapred, pod uticajem medija i društvenih mreža koje govore da su Hrvati kriminalci – kazao je Vasilis Nuzelas posle saslušanja 26 Hrvata, jednog austrijskog, jednog albanskog i dva grčka državljanina.

- Zasad nemam nikakvo poverenje u ovaj sud i moram promisliti kako ćemo postupati na sledećim saslušanjima. Istražni sudija je bio agresivan prema nama, osvetoljubiv, ljut i tvrdio je da Hrvati lažu - istakao je advokat Nuzelas.

Podsetimo, tokom vikenda će biti saslušano i preostalih 75 Hrvata.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike