Počinje saslušanje osumnjičenih za ubistvo navijača AEK-a! Četiri krivična dela i sedam prekršaja, da li je Grk ubio Grka?

11.08.2023

06:54

0

Autor: A. Š.

Saslušanja bi trebalo da budu obavljena u grupama od 10 do 12 ljudi, sa svakim od tri istražitelja, završetak se očekuje u nedelju

Počinje saslušanje osumnjičenih za ubistvo navijača AEK-a! Četiri krivična dela i sedam prekršaja, da li je Grk ubio Grka?
Hapšenje navijača u Atini - Copyright Profimedia

Grčki istražitelji počeće u petak saslušanje osumnjičenih u slučaju navijačkih nereda u kojima je ubijen navijač AEK-a, 29-godišnji Mihalis Kacuris, a agencije javljaju da je jedan Grk visoko na listi osumnjičenih za ubistvo.

Ročište bi trebalo da počne danas u podne, a završetak se očekuje u nedelju, javlja agencija „ANA“. Saslušanja bi trebalo da budu obavljena u grupama od 10 do 12 ljudi, sa svakim od tri istražitelja.

Grčko javno tužilaštvo podnelo je krivične prijave protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski navijači, a terete se za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom incidenta u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji, objavila je „Hina“.

Krivična dela sa kojima se suočavaju su ubistvo s namerom, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posedovanje eksploziva. Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne telesne povrede, uništavanje tuđe imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, upotreba oružja i posedovanje baklji.

Agencija „SDNA.gr“ javlja, pozivajući se na policijske izvore, da je Grk, poznati navijač Panatinaikosa koji je odslužio zatvorsku kaznu i bio na uslovnoj slobodi poslednjih šest meseci, navodno visoko na spisku osumnjičenih za ubistvo Kacurisa. Kako piše „Lawandorder.gr“, među uhapšenima je i taj Grk, a policija je uzela njegove otiske i genetski materijal.

Uzrok smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa bila je duboka rana na podlaktici od uboda nožem, koju je zadobio u tuči navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji, navodi se u forenzičkom uzveštaju koji je objavljen u četvrtak. U izveštaju se ističe da je uzrok smrti duboka rana na podlaktici koja ukazuje da je žrtva najverovatnije pokušala da se odbrani, a ubod nožem izazvao je nekontrolisano krvarenje od čega je Kacuris preminuo u roku od deset minuta, navodi se u izveštaju, objavio je "Katimerini".

Policija u severnoj Grčkoj uhapsila je u četvrtak sedam Rumuna koji su nosili noževe i zaštitnu opremu, zbog zabrinutosti da bi moglo doći do novog nasilja među navijačima, javio je AP. Sedam Rumuna uhapšeno je u blizini grčke granice sa Bugarskom, nakon što je policija pronašla tri noža tokom pregleda vozila, kao i limenke sa sprejom i zaštitnu opremu koja se koristi za boks, saopštile su vlasti.

BONUS VIDEO

potpis

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike