Partizan se raspao na sitne komade! Prosečni Azerbejdžanci držali čas fudbala!

10.08.2023

20:06

0

Autor: G. F.

Da nije bilo golmana Jovanovića bilo bi žestoka katastrofa

Partizan se raspao na sitne komade! Prosečni Azerbejdžanci držali čas fudbala!
Partizan na mukama u Azerbejdžanu - Copyright partizan.rs

 

Fudbaleri Partizana poraženi i poniženi se vraćaju iz Azerbejdžana.

U prvom susretu kvalifikacija za Ligu konferencija izgubili su sa 2:0, a da na golu crno-belih nije bilo sjajnog Jovanovića videli bismo i rezultatsku katastrofu.

Ovako smo videli "samo" igračku. Vicešampion Azerbejdžana održao je čas fudbala srpskog timu i više nego zasluženo stigao do pobede i prednosti pred revanš u Beogradu.

Ako smo prvih 15-ak minuta pripisali pritisku domaćina, onda za ostatak susreta nema mnogo pametnog da se kaže. Povijala se odbrana crno-belih veoma često, a samo zahvaljujući odličnim reakcijama golmana Jovanovića posle 45 minuta su mreže mirovale.

I sve do 70. minuta izgledalo je da će Partizan izdržati do kraja. Onda se dogodio poklon penal za domaćina, koji je Jovanović odbranio, ali su posle kornera fudbaleri Sabaha poveli. Sjajan šut Letića načeo je srpski tim, a samo četiri minuta kasnije usledilo je potpuni debakl. Isaev je centrirao, loptu niko nije dirao, što je prevarilo Jovanovića, i nesmetano je završila u mreži.

Na kraju, poraz od 2:0 u gostima nije rezultat koji se ne može stići i prestići u revanšu u Beogradu. Ali je pokazatelj gde se crno-beli nalaze u odnosnu na, realno gledano, ekipu koja nije ni pri sredini evropskog fudbala. A to je više nego zabrinajvajuće za sve koji vole Partizan.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice i kraj muka Partizana! Još crno-beli mogu da budu zadovoljni što su izgubili sa samo 2:0.

90. minut - Korner za Sabah, centaršut Nurijeva, Alaskarov posle odbitka šutira snažno i pored gola. Pored rezultata poražavajuće je i to što crno-beli nisu zapretili rivalu nakon primljenih golova.

84. minut - Nemanja Nikolić odigraće završnicu utakmice umesto Saldanje.

82. minut - Til i Nuriev su van igre, a na terenu Mutalimov i drugi Nuriev, Džejhun.

74. minut - Gol! Sabah vodi 2:0! Isaev je strelac. Hteo je da centrira, TIl nije zahvatio loptu i ona je završila u mreži.

70. minut - Gol! Bomba Letića, ovo je bilo neodbranjivo. Ihvatio je fudbaler Sabaha loptu na nekih 18 metara od gola i šutnuo izuzetno precizno. Lopta je od prečke završila u mreži.

69. minut - Brani Jovanović! Sjana partija golmana crno-belih.

68. minut - Penal za Sabah! Utisak je da je sudija dobrano počastio domaćina.

65. minut - Trostruka izmena crno-belih. Šćekić umesto Belića, Stojković umesto Filipovića i Pantić umesto Kanutea.

63. minut - Šakla glavom prebacuje gol Partizana sa nekih 7, 8 metara. Bilo je baš opasno.

62. minut - Velika prilika za Partizan. Centaršut Antića, lopta stiže do Saldanje koji je prima, ali mu tom prilikom beži unazad i šut nije bio dovoljno dobar.

59. minut - Grešku u odbrani Sabaha crno-beli nisu iskoristili. 

58. minut - Menjaju i domaći. Van igre je Ape, u igri je Volkvov.

55. minut - Evo i prve izmene. Kalulu, sasvim očekivano, izlazi iz igre. Na terenu je Bibras Natho.

54. minut - Margarita je odlično "zalomio" Antića, šutirao precizno, ali je Jovanović ponovo na visini zadatka.

52. minut - Kanute sa 25 metara, slabo i u pravo u golmana.

50. minut - Dobar potez Kanutea, uzeo je loptu i krenuo u napad, ali je povučen s leđa. Žuti karton za Kristijana da Silvu. Požuteo je i Ape zbog starta na Saldanji.

48. minut - Kalulu ređa greške, a ova je mogla biti skupo plaćena. Na svu sreću Nuriev se spetljao i kolosalnu priliku nije pretvorio u gol. Bio je sam pred Jovanovićem, ali je hteo da se poigra i šasna je otiša u nepovrat.

Utakmica je nastavljena. Nema promena u ekipama.

Završeno je prvo poluvreme. Po svemu viđenom Partizan mora da bude zadovoljniji činjenicom da su mreže mirovale. Videćemo šta će doneti nastavak i hoće li biti promena u pristupu utakmici.

48. minut - Ogromna prilika za Sabah i dve fenomenalne odbrane Jovanovića! Posle novog kornera sudija je označio da je vreme za igru isteklo!

43. minut - Kada Partizan uspe da spusti loptu i poveže pasove, to izgleda baš dobro. Ali pravu pretnju po gol Sabaha još nismo videli.

40. minut - Nova brza akcija domaćih, sudije je prekidaju zbog ofsajda. 

33. minut - Isaev i Letić prave probleme defanzivi Partizana. Iznudili su novi korner, posle kojeg je bilo baš opasno po gol crno-belih. Antić je odlično uklizao i sprečio loptu da stigne do mreže.

31. minut - Još jednom je probao Menig, ali ni blizu gola rivala.

29. minut - Pokušao je Menig da ponovi remek-delo iz duela sa Vojvodinu, ali ovog puta nije bio precizan.

26. minut - Korner za Sabah izveo je Isaev, posle kratke kombinacije ubacio u kazneni prostor, a Ape je postigao gol. Prethodno je loptu primio rukom, a bio je i u dubokom ofsajdu. Preživeo je Partizan i ovaj napad domaćina.

24. minut - Kalulu je na travi, ukazuje mu se pomoć, a svi igrači oba tima su otrčali do klupa da se osveže. 

20. minut - Golman Sabaha u ispucavanju lopte pogodio Saldanju, ali je imao sreće što lopta nije krenula ka njegovom golu.

18. minut - Mnogo prostora ostavii su crno-beli rivalu. Posle dobre akcije Til je prilično slabo šutirao i Jovanović je uhvatio loptu.

15. minut - Prva velika prilika za Partizan. Odlično je Saldanja pronašao Severinu, a ovaj se dobro kretao, našao u gol šansi, ali je desni bek Sabaha uspeo da interveniše.

12. minut - Nekoliko minuta u kojima se Partizan oslobodio pritiska. Igraju crno-beli "do noge", ozbiljnijih pretnji po domaće nema. Kanute već ima dva riskantna starta, ali zasad prolazi bez kazne.

8. minut - Strašan napad i strašna prilika za Sabah. Letić je dobio dubinsku loptu, odlično centrirao, a Til sam ispred gola uspeva da loptu šutne visoko iznad prečke.

4. minut - Ako je suditi po uvodnim miutima gledaćemo napadački fubdal obe ekipe. Kristijan Belić je već dobio žuti karton, napravio je faul na 17 metara od gola. Letić je šutirao preko gola!

Utakmica je počela!

17.49 - Trenutna temperatura u Bakuu je 32 stepena. 

17.05 - Utakmicu vode arbitri iz Gruzije. Na centru će stajati Giorgi Kruašvili, uz aut-linije Levan Varamišvili i Zaza Pipia, dok je četvrti sudija Aleko Aptsiauri.

16.55 - Poznato je u kojim će sastavima ekipe započeti utakmicu. Partizan na papiru deluje veoma ofanzivno.

printscreen/uefa.com
Sabah - Partizan

SABAH: Imanov - Hadudi, Šakla, Sjedijev, Kristijan, Letić - Til, Isaev - Margarita, Ape, Nurliev.

PARTIZAN: Jovanović - Filipović, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute, Kalulu - Severina, Menig, Saldanja.

16.30 - Trener Partizana Igor Duljaj naglasio je da pored kvaliteta rivala problem mogu da predstavljaju vlaga i temperatura, kao i da je novi napadač njegovog tima Mateus Saldanja, koji je igrao u Azerbejdžanu imao važne informacije o Sabahu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike