Grobari objavili totalni rat sa Vučelićem i Vazurom! Stadion mora ostati prazan dok oni ne odu iz Partizana!

09.08.2023

23:35

0

Autor: 24sedam

Oštro i žestoko saopštenje navijača crno-belih

Grobari objavili totalni rat sa Vučelićem i Vazurom! Stadion mora ostati prazan dok oni ne odu iz Partizana!
Prazne tribine stadiona Partizana - Copyright MN Press

Situacija u kojoj se FK Partizan nalazi dobro je poznata svima. Od trofeja već godinama ni traga ni glasa, a noviteti su isključenje struje na stadionu, te poplave u SC Teleoptik.

Rasulo u režiji dva vodeća čoveka FK Partizan uticalo je na to da navijači najave bojkot svih domaćih utakmica crno-belih. I pored činjenice da su maksimalno uz trenera i igrače, to da se neko igra sa njihovom "svetinjom" ne žele da dozvole.

Zbog toga su se javnosti obratili novim saoštenjem. Valikim i brutalnim iz kog ćemo izvući samo, po nama, najvažnije delove.

- Grobari, navijači Partizana, ljubitelji fudbala, usled sveopšte konfrontacije različitih stavova u Partizanovoj navijačkoj javnosti, po pitanju naše zvanične odluke da pozovemo ljude na ignorisanje utakmica na stadionu JNA, smatramo da bi bilo fer i ljudski da javnosti približimo razloge svojih poteza. Ovo se prvenstveno odnosi na sve ljude koji imaju, sasvim legitimno, drugačije stavove. Da li će ovo neko shvatiti kao pravdanje ili dodvoravanje sasvim je nebitno. Bitno je da ovim pokažemo poštovanje svima, kakvih god stavova bili, koji se kao i mi u ovim smutnim vremenima bore i interesuju za dalju sudbinu našeg kluba. Cene sezonskih ulaznica nisu jedini problem! One su poslednje na listi i definitivno su kap koja je prelila čašu našeg nezadovoljstva! Miloš Vazura i Milorad Vučelić moraju da napuste klub - stoji na početku saopštenja, u kom se dalje navodi istorija propadanja crno-belih od dolaska pomenutog dvojca na čelo.

Ističe se da ništa od onoga što su obećali nisu ostvarili, te da je klub trenutno u najtežoj situaciji u istoriji.

- U periodu od 2014. godine do danas dug je sa tadašnjih 13,7 miliona eura narastao na blizu 31 milion. Sa tendencijom daljeg nekontrolisanog rasta. Od samog dolaska na čelo kluba Miloš Vazura je predano radio na reformi unutar Upravnog odbora. Pomoću svojih saradnika, a u korist svojih ličnih interesa, stvorili su novi statut kluba koji je toliko kriminalno sastavljen da je praktično nemoguće legalno zameniti upravu. Godinama unazad je Upravni odbor pažljivo sastavljan od korumpiranih i poslušnih mediokriteta koji ne postavljaju pitanja, koji ne debatuju i koji sve odluke donose jednoglasno. Isteran iz kluba i oklevetan je svako ko ih je kritikovao i ko je javno ukazivao na loš rad i malverzacije. Količinu bestidnosti vrh kluba sa sve svojim privatnim Upravnim odborom, bez trunke srama, pokazuje nakon eliminacije Partizana od Šerifa čistom farsom za javnost gde usled loših rezultata Vučelić i Vazura podnose ostavke a Upravni odbor to jednoglasno odbija i njihov mandat se prolongira do daljnjeg. Čisto vređanje zdravog razuma svakog navijača Partizana. Takve odluke nikoga ne treba da začude s obzirom da je isti Upravni odbor i skupština kluba sastavljana od raznog ljudskog otpada i kojekakvih Vazurinih ortaka/pajtaša iz Prizrena i raznih drugih nivoa poznanstava.

Dalje se navode brojni detalji u vezi sa Milošem Vazurom.

Printscreen / Youtube
Miloš Vazura

- Količina malverzacija i podnošenja krivičnih prijava protiv Miloša Vazure je postala toliko uobičajena stvar da to više nije ni vest. Brojni igrači kupljeni ili prodati pod izuzetno sumnjivim okolnostima. Ne isplaćuju se plate (osnovano se sumnja namerno) kao u slučaju Asana koji napušta klub bez obeštećenja. Slučaj Sume. Najsvežiji slučaj Dijabatea i masa drugih slučajeva kroz dugi niz godina gde je klub novčano oštećen namernim ili diletantskim potezima uprave. Krajem 2021. godine optuživan zajedno sa direktorom biciklističkog kluba za zloupotrebu službenog položaja. Pretpostavljamo u korist Partizana. Dalje, krivična prijava protiv Miloša Vazure zbog osnovane sumnje da se radi o zloupotrebi službenog položaja i nesavesnom radu u slučaju odlaska Šćekića iz Partizana u Zaglebje gde je pušten iz kluba bez obeštećenja a klub je na njemu mogao da zaradi. Policija ga zaustavlja i pronalazi mu pištolj za koji nema dozvolu. A isti nosi, verujemo, zbog sigurnosti i boljitka Partizana. Godinama je javna tajna da pojedini igrači osrednjeg kvaliteta imaju prevelike plate čije određene delove dele sa Vazurom. S obzirom da je lista nedela beskonačna ovaj segment završavamo informacijom da je Miloš Vazura svom kumu za svadbu kao poklon dao određeni procenat od transfera našeg igrača. Najnormalnije, proglasio je kuma čovekom koji je učestvovao i doprineo da igrač bude prodat, i time ga častio za "zasluge". Verovali ili ne, ovo stoji u zvaničnim papirima FK Partizan. Novcem kluba se služi kao ličnom imovinom i čašćava rodbinu, društvo i kumove kao muzikante.

Tu je i priča o stadionu i silnim obećanjima koja nikada nisu ispunjena, pa o sponzorskim ugovorima u okviru koje se postavlja i pitanje: 

- Čija je odgovornost za to što pred svaku sezonu klub strepi hoće li imati novca za plaćanje licence za Evropska takmičenja? Zašto je postalo normalno da svake godine u poslednjem danu roka država Srbija iz budžeta plaća licence našim klubovima? Na ovaj način bi svako od navijača Partizana bio "uspešan" u vođenju kluba.

Tu je i podsećanje na "lično obećanje Miloša Vazure" o izgradnji internata za mlade fudbalere.

-  Stvar lično obećana od strane Miloša Vazure koja ni do danas posle 9 godina njegovog upravljanja klubom nije realizovana. I ne samo da nije realizovana nego je stanje na SC Teleoptik sve teže. Stadion i SC Teleoptik su, majstorskim rukovođenjem Vazure i Vučelića stavljeni pod hipoteku. Dakle, ako klub ne bude u dogovorenoj dinamici da plaća svoja dugovanja imovina kluba prelazi u državnu imovinu. Iz godine u godinu kvalitet, nekada jedne od najboljih škola fudbala u Evropi, opravda i postaje prosečan. Treneri mlađim kategorijama su dovođeni ne po iskustvu nego putem ortačko interesnih razloga. Naša deca iz omladinskog pogona se raznim menadžerima predaju u ruke budzašto i bivaju prodana na svetskom tržištu ispod svake zdravorazumne cifre. Sve u cilju ličnog bogaćenja i dobijanja procenata u kome samo naš Partizan gubi, a marva koja vodi klub profitira. Ko je odgovoran za ovakvo stanje?

Nisu Grobari zadovoljni ni marketingom u klubu koji kako saopštavaju da je "u klubu na platnom spisku 5 osoba koje se vode pod odeljkom "marketing" a klub godinama nema praktično nikakve marketinške aktivnosti".

- Ne radi se na popularizaciji kluba. Ne radi se na reklamiranju i omasovaljvanju interesovanja navijača za klub. Količina bezidejnosti i nivo jadnosti se ogleda u vođenju danas vrlo bitnih za marketing, društvenih mreža. Na istim tim društvenim mrežama klupske stranice su predmet podsmeha i sprdnje na nivou trećeligaških klubova. Ne ulaže se u klupski butik i on kao takav je posebna tema. Fudbalski klub Partizan, sa verovatno milionskim brojem simpatizera, ima butik koji j veličine dve trafike, u kome danas 2023. godine, nema kabina za presvlačenje. Bez preterivanja ubraja se među najjadnije od svih klupskih butika na Balkanu. O užasno bezidejnom asortimanu koji se godinama prodaje navijačima Partizana ne treba trošiti reči. Kratko i jasno, crno-beli butk je godinama sramota za svakog navijača Partizana.

O sportskom delu priče, Grobari takođe imaju šta da kažu:

- FK Partizan godinama nije imao kvalitetne pripreme. Sa pojedinim situacijama gde su igrači plaćali pripreme. Sa već uobičajenom praksom da se na istim utakmice igraju sa raznim besmislenim trećeligašima. Sa pogubnom strategijom da se tim formirao uvek dosta nakon priprema gde se se startna postava uigrava do četvrtog, petog kola šampionata.

Uz činjenicu da je "FK Partizan pogubio apsolutno sve pozicije u svojim organizacijama i da  godinama nema kandidate u Fudbalskom savezu Srbije" stoji i sledeće o Vučeliću i Vazuri:

- Nikada nisu digli glas protiv ili podneli neke predloge koji se kose sa interesima CZ. Nikada nisu pokrenuli neku ozbiljnu akciju prema savezu i telima u okviru fudbalske organizacije, pa makar bili i odbijeni. Toliko glasna ćutanja Miloša Vazure i Milorada Vučelića na sve nepravde koje pogađaju naš klub su nam jasan pokazatelj da su oni saučesnici u tihom ubijanju Partizana.

Uz osvrt na to da titule nema pa nema u Humskoj, da je posledja osvojena pre 6 godina, stoji i da je najveći razlog za bojkot utakmica upravo izostanak rezultata.

- Pored svih navedenih stvari najveći i glavni razlog naše odluke o bojkotu su dugogodišnji loši rezultati za koje godinama niko nije odgovoran. Miloš Vazura i Milorad Vučelić su sebe oslobodili bilo kakve vrste odgovornosti. Od momenta kad su zajahali klub igrači i treneri su menjani kao čarape. Problem i krivac je uvek bio u svima drugima osim u njima dvojici. Tokom godina su potrošena mnoga trenerska i igračka imena. Ivan Tomić, Marko Nikolić, Miroslav Đukić, Zoran Milinković, Savo Milošević, Aleksandar Stanojević, Ilija Stolica i na posletku Igor Duljaj koji ima našu apsolutnu podršku. Ali ne sumnjamo u to da će biti prvi na listi žrtvenih jaganjaca kada dođu loši rezultati

Na kraju se zaključuje:

- Potreban je ozbiljan talenat, da u ligi ovako niskog kvaliteta, sa budžetom većim od 99 odsto klubova, klub završi na četvrtom mestu tabele. Partizan je sramotno eliminsan od ekipe iz Moldavije. Iako je borba za titulu bila izgubljena praktično jesenas klub nam je priredio ispadanje iz Kupa od Sremske Mitrovice koja spada u istorijsko epsku blamažu. Klub nam je doveden dotle da nam sportski direktor Ivica Kralja nakon "sjajnih rezultata" u Mačvi, u Partizanu sav srećan obećava sigurno drugo mesto. Nije ni on snosio odgovornost za laganje i neuspeh. Miloš Vazura i Milorad Vučelić u tome nisu videli ništa loše. I što je najvažnije ne snose nikakvu odgovornost već dugi niz godina. Tome se definitivno mora stati na put! Tražimo odgovornost dotičnih! Ako iko od dobronamernih navijača Partizana misli da je sa ovakvim ljudima moguć kompromis time što će nam smanjiti cene ulaznica onda nešto nije u redu sa nama svima kolektivno. Ovo je tek početak borbe za promene u klubu koje se više nijednim argumetnom ne mogu dovesti u pitanje. Vazuria i Vučelić su imali previše kredita i sad je dosta! Mi kao organizovana tribina pozivamo celokupnu Partizanovu javnost da se ne ide na stadion JNA i time pošalje jasna poruka šta mislimo o tim ljudima. Nikome nećemo braniti niti uzeti za zlo ako smatra da treba da ide na JNA da podrži igrače. Ali budite svesni da nam svakim svojim kontra potezom otežavate već dovoljno tešku borbu za bolje sutra našeg Partizana.

MN Press
Bojkot do odlaska Vučelića i Vazure

Žestoko saopštenje navijači Partizana završavaju jasnim stavom:

- Momentalne ostavke Miloša Vazure i Milorada Vučelića su naš put vraćanja ka tribinama stadiona JNA. I oko toga nema više ni trunke kompromisa! Svi na gostovanja, napred Partizan!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike