Partizan počinje evropsku priču! Duljaj imao odličnog "špijuna", Saldanju, još kada bi nastavio sa golovima

10.08.2023

07:12

0

Autor: D. N.

Crno-beli gostuju Sabahu u borbi za plej-of Lige konferencija

Partizan počinje evropsku priču! Duljaj imao odličnog "špijuna", Saldanju, još kada bi nastavio sa golovima
Igor Duljaj - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana odigraće danas prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, protiv Sabaha. Crno-beli će tako početi "evropsku priču" u novoj sezoni, posle dva meča u Superligi Srbije, remija sa TSC-om i pobede nad Vojvodinom.

Oprezan pristup u duelu u Azerbejdžanu, najavio je i šef struke "parnog valjka", Igor Duljaj.

- Nema slabih timova, oni su to pokazali u prethodnom periodu. Mladi su, primaju malo golova i imaju zanimljive, interesantne igrače. Imamo ozbiljnog protivnika, a dodatni problem mogu da nam predstavljaju vlaga i temperatura. Imaju odličnog trenera, mlad je stručnjak.

Takođe, imaju izuzetne pojedince: Musajeva, Mikela i Da Silvu. Posebno su opasni kada oduzmu loptu, jer imaju jako brze igrače. Brzo se transformišu, opasni su u kontrama. Biće teško, ali nismo došli ovde sa spuštenim gardom - kazao je Duljaj i otkrio da je novi napadač Partizana Mateus Saldanja pomogao timu u pripremi utakmice.

Brazilac je doskora igrao u ovoj bivšoj sovjetskoj republici, pa je tako bio od velike pomoći. Inače, Saldanja je već dao dva gola za crno-bele.

- Iako smo pre Sabaha odigrali samo dva meča, oni nam daju nadu da možemo da pokažemo kvalitetan fudbal i posle svega imamo obavezu više prema našim navijačima. Informacije o našem protivniku Saldanja je dao asistentu, Portugalcu, jer oni pričaju na istom jeziku. Tako da imamo informacije o njima direktno od Saldanje - konstatovao je strateg Partizana.

Kapiten Partizana Svetozar Marković istakao je da se tim nada prolazu u narednu rundu.

- Očekivanja su ista kao i pred svaku evropsku utakmicu - da prođemo dalje. I pred ovu tako razmišljamo, odradili smo analizu protivnika i nadamo se da će sve biti u redu. Sigurno nas očekuje veoma težak zadatak, kao što je šef rekao, i nadamo se najbolje - zaključio je Marković.

Revanš je za sedam dana u Humskoj, i ukoliko budu uspešni, eto crno-belih u plej-ofu najmlađeg i najslabijeg UEFA takmičenja. Podsetimo, ako prođu dalje, igraće protiv FCSB iz Rumunije ili danskog Nordsjilanda.

Očekivani sastav Partizana, trebalo bi da izgleda ovako: Jovanović, Filipović, Marković, Ilić, Antić, Kanute, Belić, Severina, Natho, Menig i Saldanja.

Meč će početi u 18 časova, po srednjeevropskom vremenu, uz direktan prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike