Ko je novi golgeter Atalante? Skamaka bio i u Laciju i Romi, sav je istetoviran, idol mu je Ibra, a šta su sve radili otac i deda

07.08.2023

19:51

0

Autor: D. N.

Ovaj 24-godišnji napadač je potpisao ugovor do 2027. godine, transfer vredan 25 miliona

Ko je novi golgeter Atalante? Skamaka bio i u Laciju i Romi, sav je istetoviran, idol mu je Ibra, a šta su sve radili otac i deda
Đanluka Skamaka i Džerod Boven - Copyright Profimedia

Đanluka Skamaka je postao novi fudbaler Atalante. Da ih je napustio 24-godišnji napadač, potvrdio je i sada već njegov bivši klub Vest Hem.

- Vest Hem potvrđuje da je Đanluka Skamaka napustio klub i potpisao za Atalantu. Centralni napadač je proveo sezonu u Londonu i dao osam golova u 27 utakmica, uključujući i pet koji su doprineli osvajanju Lige konferencija.

Vest Hem mu se zahvaljuje na trudu i želi mu sve najbolje u nastavku karijere - navedeno je na sajtu "čekićara".

Englezi naravno nisu pisali o detaljima transfera, ali je ugovor sa timom iz Bergama do leta 2027. godine. Vrednost transfera je 25 miliona evra, uz pet miliona kroz bonuse.

Dobrodošlicu mu je poželeo i novi klub,

Momak rođen u Rimu bio je i u mlađim kategorijama gradskih rivala, Lacija (tri godine) i Rome, a zatim 2017. godine iz redova "vučice" otišao u PSV. Tamo je debitovao za mladi tim kluba iz Ajndhovena, a nakon zapaženih partija doveo ga je Sasuolo.

Bio je na pozajmicama u Kremonezeu, Cvoleu, Askoliju i Đenovi. Onda ga je prošle godine Sasuolo prodao Vest Hemu. I sada je usledio povratak u domovinu. Za nacionalni tim odigrao je 11 utakmica.

Prva tetovaža sa 13 godina

Skamaka je prepoznatljiv i po tetovažama i jedan je od fudbalera koji ih ima najviše po telu.

Prvu je uradio još sa 13 godina i tako je proslavio titulu sa Romom u tom uzrastu. Kasnije su usledile i mnoge druge, pa tako ima lava na leđima, kao i tigra i ženski lik na vratu. I ruke su mu u velikoj meri istetovirane.

Takođe, svojevremeno je rekao da mu je idol Zlatan Ibrahimović.

Zbog porodice je takođe bio na naslovnim stranicama novina. U maju 2021. godine, otac je upao u trening kamp Rome i metalnom štanglom razbijao automobile, u dresu Sasuola. Nekoliko meseci kasnije je morao da se oglasi i da se distancira od "ljudi koji se ponašaju nasilno i imaju isto prezime". Povod je bio hapšenje dede koji je nožem napao čoveka u kafiću u Rimu.

Inače, odrastao je sa majkom i sestrom, a sa ocem i njegovom stranom porodice nije u dobrim odnosima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike