Grci vratili Brazilca Špancima, kažu da nije spreman! Usledilo je oštro saopštenje

04.08.2023

11:49

0

Autor: D. N.

Dogovorena pozajmica do kraja sezone, ali je onda usledio šok

Grci vratili Brazilca Špancima, kažu da nije spreman! Usledilo je oštro saopštenje
Copyright MN Press

Olimpijakos je odlučio da okonča pozajmicu Brazilca Kenedija, što je izazvalo burnu reakciju Valjadolida. Grčki i španski klub su se dogovorili da 27-godišnji krilni napadač do kraja sezone igra za crveno-bele iz Pireja i delovalo je da će to da se i desi.

Ali kada je stigao u novu sredinu, Grci su procenili da fizički nije spreman da igra, pa su raskinuli sporazum. Usledilo je i saopštenje Valjadolida.

- Sve je bilo dogovoreno između dva kluba i postojala je dozvola Valjadolida da Brazilac ode u Grčku potpiše ugovor i ozvaniči pozajmicu do kraja sezone. Grčki klub bez ikakvog dokaza ili dokumenata je jednostrano raskinuo ugovor, pošto je tvrdio da nije fizički spreman da igra - navedeno je u saopštenju.

Takođe se tvrdi da je Kenedi prošao lekarske testove na početku priprema, ali i da se onda vratio u Valjadolid. Ponovo su urađeni testovi, i rezultati su pokazali da je sve u redu.

- Saopštenje (Olimpijakosa prim. aut.) je neistinito i njime je iskazano nepoštovanje. To je neodgovoran napad na Kenedija, na institucije, kao i na naše zdravstvene protokole - dodaje se u saopštenju.

Španski mediji spekulišu da poništenje ugovora nema veze sa Kenedijevom spremom, već sa promenom unutrašnje politike Olimpijakosa.

Ali to nisu jedini problemi za Valjadolid, pošto je samo na 11 dana do početka nove sezone, sportski direktor Fran Sančez sa saradnicima dobio otkaz. Na njegovo mesto je došao Domingo Katoira, koji je tu funkciju obavljao u Espanjolu.

Kenedi je u Evropu došao iz Fluminensea i to u Čelsi pre osam godina. Zatim je bio na brojnim pozajmicama, u Votfordu, Njukaslu, Hetafeu, Granadi i Flamengu. Onda ga je Čelsi prošle godine prodao Valjadolidu za samo pola miliona evra.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike