Borjan je Zvezdina legenda, ali ja sam Omri! Novi golman crveno-belih želi da ostvari svoje ciljeve, a "opasno je pripretio" i PSŽ-u!

29.07.2023

16:00

0

Glazer je priznao da mu je supruga najveći kritičar i da misli da mora sve uvek da odbrani

Borjan je Zvezdina legenda, ali ja sam Omri! Novi golman crveno-belih želi da ostvari svoje ciljeve, a "opasno je pripretio" i PSŽ-u!
Omri Glazer i Barak Bahar - Copyright MN Press

Novi golman Crvene zvezde, Omri Glazer do sada se pokazao odlično. Odmah po dolasku na "Rajko Mitić", šef stručnog štaba Barak Bahar je pokazao da je njegov zemljak prva opcija na golu. I mladi Izraelac mu je uzvratio na najbolji mogući način, odbranama.

Uz Pitera Olajinku, Marka Stamenića i Žan Filipa Krasoa, i Glazer je bio jedan od !angažovanih" tokom medijskog dana u Ljutice Bogdana. Pričao je o igri tima, očekivanjima u nastavku sezone, svom prethodniku Milanu Borjanu, ali i supruzi koja zna da bude veliki kritičar.

- Tim je sjajan, bilo je teško u prve dve nedelje rada u Srbiji, pa posle u Rusiji. Ipak, svi su me ovde dočekali raširenih ruku, pomogli mi i sada se osećam sjajno. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica, pobeđivali i optimista sam kada pogledam u budućnost. Idemo dobrim putem, igramo kvalitetno, napadački i brzo - kazao je Glazer i priznao da ga nije iznenadio savršen učinak u pripremnim utakmicama.

- Znao sam da imamo kvalitet i da možemo da postignemo takve rezultate. Nisam sumnjao, ali sve je to povezano jer igramo napadački. Držimo loptu koliko god je moguće, i počeli smo na najbolji način.

Zatim se osvrnuo i na odnos sa Baharom

- Nisam radio sa Baharom poslednje dve godine, ja sam bio na golu Ber Ševe, a on je trenirao Makabi iz Haife, ali se dobro poznajemo i znao sam šta traži od mene. Znam da me je hvalio posle utakmica, davao mi je i savete šta treba da radim. Kazao mi je i da sam uradio dobar posao, ali to su bile prijateljske utakmice, sada ide ono najvažnije prvenstvo i kasnije Liga šampiona. Želimo da i tamo igramo napadački.

Usledilo je i neizbežno pitanje, vezano za prethodnika Milana Borjana koji je sada na pozajmici u Slovanu.

- Neverovatan je golman i legenda Zvezde, ali kao što sam rekao na promociji, ovde sam da pokažem svoje kvalitete. Hoću da pokažem ko je Omri. Borjan je uradio velike stvari za Crvenu zvezdu, ali i ja želim da postignem neke svoje ciljeve i da ostvarim neke svoje želje.

U nedelju za Crvenu zvezdu počinje nova sezona u kojoj brani duplu krunu, a u goste stiže Vojvodina. 

- Ne znam baš mnogo o Superligi i rivalima, ali znam da je derbi sa Partizanom veoma važan. I mi ćemo da se trudimo da igramo naš fudbal, napadački, da bude uigrani. Biće svakao drugačije nego što je bilo na prijateljskim utakmicama u Rusiji.

Lako je sa dobrim ljudima

- Imam odličnu konekciju sa saigračima iz odbrane, posebno sa (Aleksandrom) Dragovićem, Mićkom (Srđanom Mijailovićem) i Milanom Rodićem. To su dobri igrači i dobri ljudi, zato je lako da napravimo konekciju u odbrani. Važno je da nastavimo dobro da sarađujemo - pohvalio je saradnju, a posebno sa defanzivnom linijom.

I dok se sezona u Srbiji bude zahuktavala, biće izvučene i grupe u Ligi šampiona.

- Svi timovi u Ligi šampiona su vrlo dobri. Mislim da sa našom igrom i navijačima na ovom stadionu možemo da igramo protiv bilo koga, verujemo u naš kvalitet. Ne brinem ko će da nam dođe.

Neka sada i Pari Sen Žermen dođe na Marakanu i mi da pobedimo. Mislim da na našem terenu možemo svakoga da pobedimo - samouvereno će Glazer koji je protiv Fiorentine je upoznao i navijače. 

Tako da je mogao i da ih uporedi sa izraelskim. I jedni i drugi se odlikuju fanatizmom.

- I u Izraelu su navijači veoma fanatični, ali ovde je stadion mnogo veći i navijači su “luđi”, to je dobra stvar. Voleo bih da nas podržavaju i guraju iz nedelje u nedelju i da ih bude puno. Ovim putem ih pozivam da dođu u nedelju. Pitali ste me da li bih na svakoj utakmici voleo da ih bude 35 hiljada… Moj odgovor je ne, želim da ih bude 55 hiljada - jasan je bio Glazer koji je pred kraj intervjua progovorio i o navikavanju na život u Beogradu.

FK Crvena zvezda
 

- Grad je prelep mada sam samo dve nedelje proveo u njemu, pre toga smo bili na pirpemama na planini u Srbiji, a potom u Rusiji. Supruga i ja smo se snašli, lepo je, svi nam pomažu da se osećamo kao kod kuće. Moramo još da istražimo gde su dobra mesta za kafu i hranu. Takođe, moja supruga je odličan fotograf i istražićemo gde može da uradi dobre fotografije - objasnio je Zvezdim golman, ali se i za kraj "dopunio" da je Šira njegov veliki kritičar.

- Često me pita, zašto su uradio ovo, zašto si uradio ono. Misli da moram sve da odbranim, ali me i ona gura. I ona je često moj najveći kriričar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike