Dušan Tadić u Istanbulu o svojim slavnim zemljacima: Đoković najbolji svih vremena, ali Srbija je zemlja košarke

25.07.2023

11:39

0

Autor: D. P.

Pojačanje Fenera

Dušan Tadić u Istanbulu o svojim slavnim zemljacima: Đoković najbolji svih vremena, ali Srbija je zemlja košarke
Dušan Tadić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Najveće pojačanje Fenerbahčea, doskorašnji kapiten Ajaksa Dušan Tadić u velikom intervju, prvom od dolaska u Tursku, pričao je o svojim očekivanjima od novog kluba, o saigraču Edinu Džeku, značaju Željka Obradovića i Bogdana Bogdanovića za navijače Fenera, Novaku Đokoviću...

- To što je Edin Džeko bio ovde za je mene dobar pokazatelj da ove godine klub gradi nešto posebno. Već sam ga poznavao, a onda mi je i on poslao poruku. Znao sam da je dobar čovek i odličan igrač. Kada ga upoznate, imate priliku da se i sami uverite. Veoma sam srećan što sam mu prijatelj i saigrač. Najvažnije nam je da možemo da učinimo Fenerbahče uspešnim, da budemo uspešni u Fenerbahčeu. Nadam se da ću doprineti tome da Džeko bude najbolji strelac ove sezone - rekao je Tadić.

 

 

O novom treneru Ismailu Kartalu ...

- Jako cenim Ismaila Kartala. Kada se sretneš licem u lice, vidiš koliko je on dobar čovek. Istovremeno, on je legenda Fenerbahčea. Ovde ga svi vole. On odlično poznaje klub. On dobro zna šta je klubu potrebno za titulu jer je to i ranije iskusio. Nadam se da ćemo zajedno osvojiti ligu, što je za Fenerbahče najvažnije.

O Srbiji, zemlji košarke...

- Srbija je zemlja košarke. To je zemlja u kojoj ima mnogo dobrih, pa i najboljih igrača i trenera. Željko Obradović je jedan od njih. Bogdan Bogdanović. Osim toga, ima mnogo dobrih imena iz Srbije kao što su Bjelica i Kalinić koji su igrali u Fenerbahčeu. U Fenerbahčeu su uvek bili najbolji košarkaši. Klub ima veoma dobar scenario - da ekipe ekipe postanu šampioni.

O predugom čekanju na titulu...

- To što klub kao što je Fenerbahče nije osvojio šampionat devet godina je nešto što ne bi trebalo da se događa.

 

 

O pesmi navijača Ajaksa "Tadić on fire"...

- Naravno da bih voleo da čujem ovu pesmu. Ušla je u modu u Ajaksu, postala je poznata. Svirala je i pre meča i navijači su je pevali na utakmici. Čuo sam da su i navijači Fenerbahčea sjajni. Nadam se da ću mnogo pevati ovu pesmu sa njima. Volim da asistiram, postižem golove. Najviše volim da asistiram.

O hobiju ...

- Volim pecanje. Moj sin već voli pecanje. To me opušta. O tome sam pričao i sa našim trenerom. I on to voli i ide na pecanje sa sinom. Ovo mi je jedan od omiljenih hobija.

O bogatoj sportskoj ponudi u Istanbulu...

- Gledaću i košarkaške i odbojkaške utakmice Fenerbahčea.

O slavnom zemljaku Novaku Đokoviću...

- Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena. To se vidi gledajući njegova dostignuća i rekorde. Postigao je sve. Nadal i Federer su takođe među najboljima, ali za mene postoji razlika. Đokovićevi rekordi to pokazuju. Najbolji je. To pokazuju i brojke. On je i veoma dobra osoba. Svi u Srbiji su ponosni na njega. 

BONUS VIDEO:

Instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike