Tadić traži novi klub! Gotovo je – Ajaks potvrdio da je kraj!

14.07.2023

21:49

0

Autor: A. Š.

Kapiten Orlova posle pet godina napušta holandskog velikana

Tadić traži novi klub! Gotovo je – Ajaks potvrdio da je kraj!
Dušan Tadić - Copyright Profimedia

Šuškalo se prethodnih dana da je kraj ljubavi između Dušana Tadića i Ajaksa blizu, a večeras je to dobilo zvaničnu potvrdu. Dosadašnji kapiten „kopljanika“ posle pet više nego uspešnih sezona napušta holandskog velikana.

- Odluka da napustim klub je bila teška. Ipak, verujem da je ovo pravi momenat. Mislim da je to dobra stvar ne samo za mene već i za klub, kako bi imali novi početak - kazao je Tadić.

Kapiten Orlova stigao 2018. godine i od tada odigrao 214 utakmica, te postigao 105 golova i podelio 112 asistencija, a njegov boravak u dresu velikana iz Amsterdama ostaće zauvek upamćen po maestralnom dvomeču i eliminaciji velikog madridskog Reala u osmini finala Lige šampiona, postavši prvi Srbin i tek deveti fudbaler u istoriji uglednog "Lekipa" koji je dobio ocenu 10.

- Vreme koje sam proveo u Ajaksu i uspehe koje smo proslavili daje mi neopisiv osećaj koji nikad pre nisam iskusio u karijeri. Hteo bih da se zahvalim svim navijačima na prelepom zajedničkom vremenu. Ako je do mene, ovo nije konačno zbogom. Uvek ću biti igrač Ajaksa i nadam se skorom povratku u Amesterdam, u drugačijoj ulozi, trenera - izjavio je Tadić.

Holandski mediji navode da je Bešiktaš ponudio Tadiću ugovor na dve godine, uz platu na godišnjem nivou od 3,5 miliona evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike