PSŽ ogorčen i besan na Mbapea! Igrač postavio uslove za odlazak, zanimaju ga samo i jedino pare

24.06.2023

22:19

0

Autor: P.K.

Možda je i najbolji igrač sveta, ali ovakav odnos prema klubu je baš gadan...

PSŽ ogorčen i besan na Mbapea! Igrač postavio uslove za odlazak, zanimaju ga samo i jedino pare
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Nastavlja se ovaj neverovatni cirkus oko budućnosti Kilijana Mbapea. On je ranije rekao da će sledeće sezone igrati u Pari Sen Žermenu, ali mu tada ističe ugovor i mogao bi da ode bez obeštećenja.

Skoro sigurno u Real Madrid.

E, prema navodima iz Francuske, Mbape je objavio njegove uslove da već ovog leta napusti Pariz i ode u Real. Situacija je komplikovana, cifre koje se pominju su sulude, a Marka piše da je situacija "napeta".

Ovako, Mbape želi da odradi sezonu u PSŽ-u zbog para. To bi mu donelo celu godišnju platu od 60,5 miliona evra (neto) i dodatni bonus lojalnosti od 91 miliona evra!

Ipak, pristao bi da ode ovog leta pod određenim uslovima, među kojima je i to da PSŽ smanji njegovo obeštećenje.

U čemu je fora?

Mbape ne želi da se odrekne tih 150 i kusur miliona evra, koji su mu garantovani ako bi do kraja ugovora ostao u PSŽ-u, pre nego što potpiše za Real i tako zaradi dodatni novac. Madriđani su mu obećali bonus za potpis ugovora, ali nisu baš spremni da mu daju taj bonus ako bi ovog leta morali da plate obeštećenje.

To obeštećenje za Mbapea iznosi 200 miliona evra i to su ogromne pare koje bi skoro sigurno sprečile Real da plati Mbapeu bonus za potpisivanje.

Marka ceni da PSŽ želi da uštedi na Mbapeovoj plati i bonusu, ali da ne može da traži toliko obeštećenje ako hoće da ga se oslobodi ovog leta.

Izvori iz Francuske govore da su u PSŽ-u "ogorčeni" i "besni" zbog ovakvog Mbapeovog odnosa prema klubu.

S druge strane, šta su pa očekivali? Doveli su klinca od 19 godina, dali mu stotine miliona evra i odrešene ruke da radi šta hoće i sad besne jer se ponaša kao da je važniji od kluba? Samo je jedan krivac za to…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike