Zvezda predstavila još jednog igrača! Rešetao je u Slaviji i već je oduševljen crveno-belima! (FOTO)

26.06.2023

14:12

0

Autor: D. N.

Danas će crveno-beli odigrati i prvi test meč na pripremama na Zlatiboru

Zvezda predstavila još jednog igrača! Rešetao je u Slaviji i već je oduševljen crveno-belima! (FOTO)
Olajinka i Mrkela na promociji - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je predstavila novo pojačanje. Posle Žan Filipa Krasoa, Omrija Glazera, Edmunda Adoa i Marka Stamenića, usledila je još jedna promocija u redovima prvaka Srbije. Danas je sportski direktor Mitar Mrkela dobrodošlicu poželeo Piteru Olajinki.

- Zadovoljstvo mi je da predstavim još jedno pojačanje Crvene zvezde. Doveli smo Olajinku još zimus iz Slavije iz Praga, i stiže kao slobodan igrač. On je najbolji igrač Slavije, reprezentativac Nigerije, ima iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, dao je četiri gola u Ligi konferencija i 11 golova u šampionatu.

FK Crvena zvezda
 

Biće veliko pojačanje za Zvezdu, poseduje sve karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija fizionomiju i novu snagu i da će izgledati potpuno drugačije nego do sada - kazao je Mrkela u uvodnoj reči, a onda je prve utiske izneo i Olajinka.

- Imao sam priliku da posetim stadion i oduševljen sam onim što sam video, sjajno je biti ovde sa svima. Osećam se odlično po dolasku i sve one koje sam sreo, toplo su me dočekali. Srećan sam što sam ovde - bile su prve reči Nigerijca na promociji na Zlatiboru.

Zatim su usledila pitanja novinara.

Da li je odgledao neku utakmicu Zvezde?

- Nekoliko, video sam dosta kvaliteta i dosta odličnih igrača, nikoga ne bih posebno izdvojio.

Da li ste svesni konkurencije s obzirom na to da je na istoj poziciji i Aleksandar Katai?

- Svestan sam kvaliteta Kataija, ali više sam orijentisan na napad i nikog od saigrača ne gledam kao konkurenciju, već ću biti tu da im pomognem.

FK Crvena zvezda
 

Da li ste pričali sa Srđanom Plavšićem o Crvenoj zvezdi?

- Nisam imao mesta za to, jer je on bio na pozajmici.

Golovi ili asistencije?

- Samo želim da pobeđujem, a ja moram onda da budem uključen u sve to. Svako od igrača želi da postiže golove, pa tako i ja.

Reprezentativac ste Nigerije gde igrate sa Umarom Sadikom koji je bio u Partizanu. Da li ste pričali s njim, na primer o "večitom derbiju"?

- Nismo imali priliku da pričamo, Sadik je odsutan zbog povrede i nismo imali priliku da pričamo o derbiju.

Pet godina ste bili u Slaviji, koliko je bilo teško da napustte klub i šta je prelomilo da dođete u Zvezdu?

- Dolazak u Zvezdu je novi korak, ali i za budućnost, jer smatram da je ovo korak unapred. Promene spadaju u posao fudbalera, nije lako, ali samo prihvatio tu promenu da bih bio još bolji.

Uporedite Slaviju i Zvezdu?

- Ne mogu da kažem trenutno, ali kad budem igrao, onda ću moći da uporedim. Daću sve od sebe da se pokažem u što boljem svetlu.

Imao je pesmu u Pragu, da li će dobiti od navijača na Marakani?

- Nadam se.

Zašto baš broj 14 na dresu?

- Odabrao sam to, jer kad sam se vratio iz povrede, otišao je na pozajmicu i tad sam uzeo broj 14 koji sam nosio kroz karijeru - zaključio je Olajinka.

Nešto kasnije, Zvezda će od od 18 časova odigrati prvi pripremni meč sa selekcijom grada Užica na stadionu "Radomir Antić", uz direktan prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike