Delije, stigao je i igrač za sve pozicije! Stamenić hoće da bude "srce" Zvezdinog tima

23.06.2023

13:48

0

Autor: G. F.

Reprezentativac Novog Zelanda predstavljen na Marakani

Delije, stigao je i igrač za sve pozicije! Stamenić hoće da bude "srce" Zvezdinog tima
Marko Stamenić - Copyright FK Crvena zvezda

Igrač po igrač, kockica po kockica... Tako crveno-beli slažu tim za narednu sezonu u kojoj ih čeka nastup u Ligi šampiona.

Iako je još u februaru završen skoro sav posao oko potpisa Marka Stamenića, reprezentativac Novog Zelanda danas je predstavljen na stadionu Rajko Mitić.

Stavio je potpis na četvorogodišnji ugovor i izabrao broj 6 na dresu. Radi se momku sa naših prostora, koji ima srpsko državljanstvo i pokriva gotovo sve pozicije na terenu.

- Haka je važna kultura na Novom Zelandu, učimo to kao deca. Imao sam priliku da uradim taj ples, ali kad ovde pogodim, proslaviću gol sa saigračima, jer fudbal je timska igra. Odrastao sam uz fudbal, iako su tamo popularni i drugi sportovi, ali ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu mi je preneo tata. Od malih nogu sam postao potpuni zaljubljenik u fudbal. Što se ragbija tiče, mršav sam bio za to, preduslov je da budeš krupan. Kad sam bio dete, bio sam prilično mršav, i izabrao fudbal, mislim da nisam pogrešio. Što se broja tiče, nosio sam ga i kad sam bio dete, znači mi, smatram da je "šestica" srce tima, a ja to želim da budem u Zvezdi - rekao je Stamenić na predstavljanju i pojasnio:

- Otac mi je došao iz Novog Sada na Novi Zeland, upoznao je moju mamu, a onda sam se rodio i ja. Lepo sam živeo tamo, punih 18 godina, a onda sam došao u Evropu. Sad sam ovde, gde su moji koreni i radujem se što sam u Srbiji. Imaću priliku da se upoznam sa državom gde je rođen moj otac, odakle imam korene. Radujem se upoznavanju srpske kulture.

 

 

Sportski direktor Mitar Mrkela ga je predstavio sledećim rečima:
 
- Radi se o mladom igraču, rođen je 2002. godine, stiže iz Kopenhagena i ujedno je reprezentativac Novog Zelanda. Mlad je, a ima dosta iskustva na međunarodnoj sceni. Prošle sezone je odigrao četiri utakmice u Ligi šampiona, što je za nas veoma važno. Bitno je i da ima srpski pasoš, te će u Superligi moći da bude bonus. Igra u sredini, može da pokrije više pozicija, čak je igrao i štopera u Kopenhagenu. Višenamenski i moderan igrač koji će verujem ostati dugo u Zvezdi - rekao je Mrkela, pa pričao i o aktuelnostima u prelaznom roku.
 
- Radimo na nekim igračima, pisali ste o njima, a očekujem da u narednih nekoliko dana predstavimo novo pojačanje. Dokle god prelazni rok traje, uvek ima mogućnost da neko dođe, pojavi se interesantno ime i uvek može i da neko ode. Degenek je nama uvek interesantan, ostavio je dobar utisak u Zvezdu, poznaje ga Barak Bahar i ceni ga, ali ima ugovor sa Kolumbusom još šest meseci. Videćemo, zavisi i od odlazaka, imamo šest igrača na tom mestu. Radi se i na odlascima, ali još uvek nismo dobili prihvatljivu ponudu da realizujemo transfere. O Kangvi se piše, dosta klubova je zainteresovano za njega - podvukao je Mrkela.

BONUS VIDEO:

 


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike