Ko je najbolji u Evropi? Saznaćemo večeras! Biće taktike, biće želje, a biće i ludila!

10.06.2023

09:49

0

Autor: G. F.

Inter i Mančester siti igraju za titulu prvaka Evrope

Ko je najbolji u Evropi? Saznaćemo večeras! Biće taktike, biće želje, a biće i ludila!
Trofej Lige šampiona - Copyright Profimedia

Tačku na još jednu sezonu večeras stavljaju fudbaleri Intera i Mančester sitija u finalu Lige šampiona.

Meč u Istanbulu počinje u 21.00, a klub iz Engleske slovi za apsolutnog favorita. Samo što fudbal ne igraju kvote nego igrači...

 

 

Ako gledamo suv kvalitet, sastave timova, dužinu klupa... nema dileme da je Siti već viđen kao osvajač Lige šampiona. Ali, viđani su i neki drugi, pa od trofeja nije bilo ništa.

Rekoše igrači Intera pre nekoliko dana da je za njih osvajanje titule san, a za Mančester siti opsesija. I to bi moglo da ima uticaja na ishod susreta.

Bez obzira na to što veoma često ekipa Sitija izgleda kao kad igrate igricu i komandujete svakom igraču šta da uradi, sve znanje se mora preneti na teren. Svestan je svega toga menadžer tima iz Engleske Pep Gvardiola, čije reči prenosi sajt TV Arena sport, na čijim ćete kanalima moći da gledate i borbu za tron:

 

 

- Kada igrate finale važno je da imate stabilnost u onome što morate da uradite. U finalu postoje trenuci koji mogu da postanu ludi. U tim trenucima nema taktike i postoji samo želja. Međutim, morate da budete stabilni u finalu. Dobro se branite, napadajte i imate kontrolu. Morate biti strpljivi. Ne igra istorija, kako ste delovali tokom sezone, već samo šta uradite na terenu. Bolji tim će odneti pobedu. A, ja verujem da smo spremni za taj poslednji korak.

Njegov kolega i večerašnji rival, menadžer Intera Simone Inzagi bio je veoma precizan u najavi susreta.

- Siti je najjača ekipa na svetu, dokazali su to u svim utakmicama na kojima su igrali. Mi smo ponosni što smo stigli ovako daleko i uradićemo sve da odigramo utakmicu sa neverovatnom koncentracijom. Moraćemo da ograničimo greške, znao kakv meč ćemo morati da odigramo - poručio je Inzagi, pa nastavio:

 

 

- Imali smo teških trenutaka i u njemu smo najviše porasli. Gubili smo zasluženo i nezasluženo i zahvaljujući ludom naporu stigli u Istanbul. Shvatamo šta smo uradili, borićemo se za svaki centimetar terena!

I za kraj zanimljivost. Pre 18 godina na istom stadionu odigrano je jedno od "najluđih" finala Lige šampiona, a sastali su se upravom klubovi iz Italije i Engleske.

Milan je tada vodio 3:0 na poluvremenu, Liverpul izjednačio do kraja susreta i penalima stigao do titule. Tada su slavili Englezi, da li je vreme da slavlje sada pređe na stranu Italijana.

Istorija nam kaže ovako - Inter nikada nije izgubio finale, a Mančester siti nema poraz ove sezone u Ligi šampiona. Jedna od ove dve serije sigurno će biti prekinuta!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike