Istorija Sitija i Gundogana! Osvojen i drugi trofej u sezoni, još korak do triplete, Gvardiola u suzama (FOTO/VIDEO)

03.06.2023

18:00

0

Autor: P.K.

"Građani" su na putu da se upišu u evropske velikane

Istorija Sitija i Gundogana! Osvojen i drugi trofej u sezoni, još korak do triplete, Gvardiola u suzama (FOTO/VIDEO)
Gundogan slavi gol - Copyright Tanjug/AP/Jon Super/Dave Thompson

Slavi plavi deo Mančestera! Siti je pobedio Junajted 2:1 u finalu FA Kupa, osvojio drugi trofej u sezoni i napravio još jedan korak ka istorijskoj tripleti!

Finale je obeležio fenomenalni Ilkaj Gundogan, strelac dva evrogola, dok je Kevin de Brujne dva puta bio asistent.

Siti je sada blizu velike triplete - poduhvata kojeg je do sada ostvarilo samo sedam klubova. Jedan od njih je i Junajted, što je sigurno bilo dodatni motiv timu Erika Ten Haga, ali uzalud.

Uprkos pripremama za finale Lige šampiona koje je bilo zakazano za nedelju dana, Pep Gvardiola nije menjao sastav svog tima. Iako je bio najavljen Ortega na golu umesto Edersona, tim je bio u očekivanom sastavu.

Igrači u svetloplavim dresovima proslavili su kod korner zastavice samo 13 sekundi nakon početka utakmice. Gundoganov volej je rezultirao najbržim golom u istoriji finala FA Kupa.

 

 

Mančester siti je dominirao na početku utakmice, dok Junajted nije stvorio prvi napad sve do sedmog minuta. Ipak, u 33. minutu, Junajted je uspeo da izjednači, kada je Bruno Fernandeš bio precizan sa penala.

Međutim, na samom početku drugog poluvremena, Kevin de Brujne je izveo korner i poslao loptu na ivicu šesnaesterca, gde ju je Gundogan čekao da postigne drugi gol za Sitijevu prednost.

 

 

Iako je Siti kontrolisao igru do kraja utakmice, Junajted je imao dve prilike za izjednačenje. Prvu je propustio rezervista Alehandro Garnao, dok je druga prilika stigla nakon gužve pred golom Ortege, kada su pokušali Varan i Mektomini.

Na kraju meča se i Gvardiola rasplakao, a njegov tim je burno proslavio uspeh.

Nakon ovog uspeha, Mančester Siti sada gleda ka finalu Lige šampiona, gde ima priliku da osvoji treći trofej u sezoni i tako upiše novo poglavlje u istoriji engleskog fudbala. Protivnik je Inter, a svi se slažu da su "građani" ogromni favoriti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike