Ništa od Njukaslovih bombi za Ligu šampiona! Edi Haui od prebogatih Saudijaca dobio „mrvice“ za prelazni rok!

09.06.2023

22:01

0

Autor: A. Š.

Ostrvski mediji pišu da Svrake ne smeju da se igraju sa finansijskim fer-plejom, zbog čega je budžet za predstojeću pijacu nešto skomniji

Ništa od Njukaslovih bombi za Ligu šampiona! Edi Haui od prebogatih Saudijaca dobio „mrvice“ za prelazni rok!
Sent Džejms park - Copyright Profimedia

Vratio se Njukasl posle dve decenije u Ligu šampiona. Za samo godinu dana, sa prebogatim Saudijcima na čelu, „svrake“ su od grčevite borbe za opstanak stigli do elitnog takmičenja, pa su svi očekivali vrelo transfer leto na „Sent Džejms parku“.

Od toga, međutim, neće biti ništa. Kako prenose ostrvski mediji, menadžer Edi Haui dobio je striktno ograničen budžet, koji nagoveštava da ovog leta neće biti bombastičnih pojačanja na severu Engleske.

„Dejli Mejl“ saznaje da će Haui na raspolaganju imati „samo“ 75 miliona funti za renoviranje tima, zbog poštovanja strogih pravila finansijskog fer-pleja.

U prethodna tri prelazna roka Njukasl je potrošio astronomskih 250 miliona funti, zbog čega u predstojećoj fudbalskoj pijaci na raspolaganju ima između 70 i 80 miliona, kako bi ostao u granicama svog budžeta.

Edi Haui sada treba da osmisli kako da najbolje utroši to što ima na raspolaganju, a kako stvari stoje najveći deo tog novca trebalo bi da ode na angažovanje Džejmsa Medisona, za kojeg Lester traži 60 miliona uprkos tome što je ispao iz Premijer lige.

Drugi igrač kojeg bi Haui rado video u svom timu na žestokoj je granici Njukaslovih finansijskih mogućnosti ovog leta i već na prvi pogled je izvesno da će morati da biraju između Medisona i Mojzesa Kaiseda kojeg Brajton ceni na 80 miliona funti.

Nešto pristupačnini Njukaslu mogli bi da bude Skot Mektominej iz Mančester junajteda i Čelsijev Konor Galager.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike