Zvezda dobila milionsku ponudu, još se vaga, njemu se baš i ne ide: Moguća potpuna rekonstrukcija napada

11.05.2023

22:05

0

Autor: P.K.

Sezona puna uspona i padova, ali ponude stižu

Zvezda dobila milionsku ponudu, još se vaga, njemu se baš i ne ide: Moguća potpuna rekonstrukcija napada
Aleksandar Pešić - Copyright MN Press

Navijači Crvene zvezde slave titulu, ali će još neko vreme biti nestrpljivi dok ne bude pronađen novi napadač koji će biti dostojan Lige šampiona. Klub intenzivno radi na dovođenju novog špica, nakon neuspelog pokušaja sa Žan Filipom Krasoom.

Skauti istražuju mogućnosti sa svih strana. Jedan od igrača koji se nalazi na vrhu liste je Emaneul Late Lat, igrač Atalante koji je trenutno na pozajmici u Sent Galenu, piše Mozzart sport. Takođe, pregovara se sa Zenitom oko dolaska jedne dugogodišnje želje, a postoji i treći jak kandidat. Letnji prelazni rok bi mogao da dovede do potpune rekonstrukcije napadačke linije Crvene zvezde, uz mogući odlazak prvog izbora Miloša Milojevića, Aleksandra Pešića.

Pešić je imao sezonu sa usponima i padovima. Tokom jeseni je pružao odlične partije na teškim gostovanjima, ali je tokom proleća zapao u krizu. Ipak, prekinuo je golgeterski post na utakmici protiv Voždovca i ukupno postigao 14 golova u svim takmičenjima. Iako je solidan učinak, možda se očekivalo više, posebno nakon sjajne prethodne sezone s 25 golova i 21 asistencijom.

Pešić je i dalje privlačan inostranim klubovima, a nakon igranja u Grčkoj, Italiji, Francuskoj, Saudijskoj Arabiji, Južnoj Koreji, Izraelu i Turskoj, mogao bi da se oproba u Mađarskoj. Ferencvaroš, koji je takođe dominirao u Mađarskoj i osvojio titulu, navodno je ponudio 1.500.000 evra za iskusnog napadača Crvene zvezde.

Interesovanje Ferencvaroša za Pešića nije novo, već se javilo nakon prošlogodišnjeg meča u kojem je Pešić imao dobar učinak, iako nije postigao gol. Ponuda Ferencvaroša je pristojna s obzirom na Pešićeve godine, ali odlazak Pešića bi naterao Crvenu zvezdu da dovede dvojicu napadača i verovatno aktivira otkupnu klauzulu za Marka Rakonjca.

To bi bio težak posao, jer Crvena zvezda trenutno traži napadača drugačijeg profila od Pešića. Pored toga, Pešić spada među najplaćenije igrače u timu sa osnovnom platom od 600.000 evra, a uz bonuse, ta cifra je još veća. Pešić je potpisao dugoročan ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2025. godine, a važno je napomenuti da je već sa porodicom stacioniran u Beogradu i vidi tu svoju budućnost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike