Zvezda kreće po kapitalca teškog 10 miliona evra! Odbio BiH i dočekao poziv Srbije – on je želja za Borjanovog naslednika!

31.05.2023

19:12

0

Golman senzacionalnog poljskog šampiona Rakova preporuka je tehničkog direktora crveno-belih Marka Marina

Zvezda kreće po kapitalca teškog 10 miliona evra! Odbio BiH i dočekao poziv Srbije – on je želja za Borjanovog naslednika!
Vladan Kovačević - Copyright Profimedia/Newspix.pl

Pomalo bombastično je u srpskim medijima odjeknula vest da Milan Borjan više nije neprikosnovena jedinica Crvene zvezde. Novi trener srpskog šampiona Barak Bahar, navodno, je već obavestio kapitena crveno-belih da nije njegov prvi izbor za golmana, ali da nema ništa protiv da ostane u klubu i izbori se za svoj status.

Kakav će biti odgovor iskusnog kanadskog reprezentativca na ovaj signal izraelskog stratega ostaje da se vidi, a „Mozzartsport“ došao je do saznanja koga ni na „Marakani“ rado videli kao Borjanovog naslednika.

Beogradski portal navodi da se radi o potencijalnom reprezentativcu Srbije Vladanu Kovačeviću, koji slovi za najskupljeg igrača poljskog fudbala. Nekadašnji golman Sarajeva poslednje dve sezone blista na golu Rakova, kojeg je u tek završenoj takmičarskoj godini doveo do senzacionalnog naslova prvaka države.

Najbolji golman u Poljskoj prošao je mlađe reprezentative selekcije BiH, međutim odlučio je da odbije poziv u A tim sa željom da sačeka poziv Srbije. On je i stigao od Dragana Stojkovića Piksija, međutim zvanični debi u dresu Orlova još se nije dogodio zbog administrativnih problema.

Kovačevića je odgovornima na najvećem srpskom stadionu predložio tehnički direktor crveno-belih Marko Marin, ali ono što bi za Zvezdu predstavljalo najveću prepreku ka eventualnom transferu jeste ugovor koji momak rođen u Banjaluci pre 25 godina ima sa Rakovim (2026. godina).

Sam podatak da je na 64 meča u dresu poljskog šampiona na čak 44 sačuvao svoju mrežu najbolje govori o tome što ga rukovodstvo Rakova nije pustilo u Benfiku prošlog leta, zahtevajući sedam miliona evra za obeštećenje, kao i glatko odbijanje pregovora sa Rendžersom i Bajerom iz Leverkuzena zimus.

- Njegova tržišna vrednost je velika. Govorimo o sumi od 10.000.000 evra. Ne bismo se uvredili ako nam neko ponudi toliko. A posle tih 10.000.000 evra možemo dalje da govorimo o bonusima i procentima od naredne prodaje - rekao je pre mesec dana za poljske medije prvi čovek Rakova Pjotr Obidžinski.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzartsport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike