Udariće Benzema na Ronalda! Saudijski derbi će se gledati kao nikada do sada!

05.06.2023

14:39

0

Autor: 24sedam

Francuski golgeter se golom oprostio od "kraljevskog kluba", a navodno će imati godišnju platu od 200 miliona evra

Udariće Benzema na Ronalda! Saudijski derbi će se gledati kao nikada do sada!
Karim Benzema - Copyright Profimedia

Bivši fudbaler Reala Karim Benzema potpisao je ugovor sa Al Itihadom do 30. juna 2025. godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu, objavio je poznati italijanski novinar Fabricio Romano.

Real je saopštio da je Benzema odlučio da napusti madridski klub, pošto je 14 godina proveo u ekipi sa "Santjago Bernabeua". U saopštenju španskog kluba navodi se da je postignut dogovor sa 35-godišnjim francuskim napadačem o "stavljanju tačke na njegov sjajan i nezaboravan boravak u klubu".

Benzema je sinoć na meču poslednjeg kola La Lige protiv Atletik Bilbaoa (1:1) postigao jedan gol za Real, a onda se oprostio od navijača.

Romano tvrdi da će Al Itihad u narednih nekoliko dana zvanično da saopšti da je Benzema novi napadač kluba iz Saudijske Arabije.

Francuz će u Al Itihadu imati godišnju platu od 200 miliona evra, a u tu cifru će biti uključene i brojne komercijalne aktivnosti. Al Itihad je ove sezone osvojio titulu u Saudijskoj Arabiji.

Benzema je u Realu od 2009. godine, a sa klubom je osvojio rekordnih 25 titula. Između ostalog sa Realom je pet puta bio prvak Evrope i sveta, a osvojio je i četiri titule u Primeri.

Sada saudijski fudbal ima još jedino veliko ime svetskog fudbala, pošto je tamo već Kristijano Ronaldo koji je takođe igrao za Real. Portugalac je sada u Al Nasru koji je veliki rival Al Itihadu. Tako da će sada utakmice dva kluba biti posebno zanimljivi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike