Tuhel pravi revoluciju u Bajernu! Tri zvučna imena stavljena na transfer listu!

01.06.2023

17:55

0

Autor: A. Š.

Nemački strateg dobio zeleno svetlo čelnika minhenskog kluba za rekonstrukciju tima

Tuhel pravi revoluciju u Bajernu! Tri zvučna imena stavljena na transfer listu!
Sadio Mane i Liroj Sane - Copyright Profimedia

Odbranio je Bajern titulu nemačkog šampiona, ali to nije zadovoljilo čelnike minhenskog velikana. Samo nekoliko minuta pošto je Borusija bukvalno poklonila tron najvećem rivalu, rukovodeći tandem sportskog sektora Bajerna Oliver Kan/Hasan Salihamidžić dobili su zahvalnicu za dosadašnji trud i kartu u jednom pravcu.

Mnogo toga u sezoni na izmaku nije funkcionisalo u bavarskoj mašineriji, pa s toga i ne čudi što je trener Tomas Tuhel dobio odrešene ruke da napravi mini revoluciju u igračkom kadru. Iskusni nemački strateg takav poklon oberučke je prihvatio, kako bi skrojio ekipu po svojoj meri, a u njoj od naredne sezone izgleda da neće biti mesta za Sadija Manea, Liroja Sanea i Serža Gnabrija.

Prenosi to ugledni, i u dešavanja u Bajernu uvek dobro upućeni, „Bild“, koji piše da je Tuhel trio zvučnih imena stavio na transfer listu u želji da već ovog leta promene sredinu.

Mane je u Minhen stigao pre godinu dana kao bombastično pojačanje iz Liverpula. Međutim, problemi sa povredama i te kako su uticali na to da senegalski ofanzivac ne pruži ni delić onoga što se od njega očekivalo. Takođe, ni fizički sukob sa Lijorem Saneom nije nešto što se toleriše u klubu koji gotovo ceo imidž bazira na gvozdenoj disciplini, zbog čega je donekle očekivano i to što se na transfer listi našao i reprezentativac Nemačke.

Sane (27) je ove sezone postigao 14 golova i imao je 10 asistencija na 44 meča, ali je Tuhel odlučio da može da potraži novi klub u letnjem prelaznom roku, baš kao i Gnabri, bez obzira na to što je prošle godine produžio ugovor sa Bavarcima, te što je u tek završenoj sezoni postigao 17 golova uz 12 asistencija na 47 mečeva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike