Bajern gubi sve! Sada više ni titula nije u njihovim rukama, potpuni raspad po šavovima velikana iz Minhena

20.05.2023

22:49

0

Autor: P.K.

Posle ispadanja iz Kupa i Lige šampiona, sada se suočavaju sa gubitkom titule...

Bajern gubi sve! Sada više ni titula nije u njihovim rukama, potpuni raspad po šavovima velikana iz Minhena
Igrači Bajerna posle poraza - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Kuva se katastrofa u Minhenu. Bajern je kod kuće izgubio od Lajpciga 1:3 u 33. kolu Bundeslige i tako Borusiji Dortmund predao sudbinu šampionata u ruke.

Bavarci su u prethodna dva kola bili na vrhu sa bodom prednosti nad Borusijom Dortmund, ali sada se situacija menja. Ako Borusija sutra savlada Augzburg, preuzeće prvo mesto na tabeli i u poslednjem kolu će imati šansu da postanu šampioni Nemačke (dočekaće Majnc), čime bi se prekinula dominacija Bavaraca u protekloj deceniji.

Očigledno je da postoje brojni problemi u igri Bajerna ove sezone, posebno od kada je Tomas Tuhel preuzeo tim, a sada postoji opasnost da ostanu bez ijednog trofeja u sezoni, što bi bilo jednako tragediji i katastrofi.

Tim je ispao u četvrtfinalu Lige šampiona, kao i u četvrtfinalu Kupa Nemačke. Inače, ovo je već loša sezona, jer je u martu smenjen Julijan Nagelsman, a Bajern nikada ne smenjuje trenere u sred sezone.

Sva ta ispadanja desila su se kada je došao Tuhel, ali on nije ni selektirao ni pripremao tim,  a Bajern je bio klimav i pre toga

Susret sa Lajpcigom je počeo veoma dobro. Lepa akcija Bajerna po levoj strani, na kraju je Tomas Miler prosledio loptu do Serža Gnabrija, koji je snažnim udarcem malo sa leve strane postigao gol za 1:0 u 25. minuti.

Taj rezultat bio je na snazi sve do 65. minuta, kada Konrad Lajmer postiže gol za 1:1 svom budućem timu, jer na leto prelazi u redove i dalje aktuelnog šampiona Nemačke. Prethodila je kontra gostiju posle Bajernovog kornera, četiri na jedan, na kraju se lopta odbila do Lajmera koji postiže gol za šok na Alijanc Areni.

Dok se Bajern nadao novom vođstvu kako bi povećao prednost nad Borusijom i dočekao gostovanje u 34. kolu protiv Kelna kao lider, usledio je novi hladan tuš. Benjamin Pavard je napravio prekršaj u 75. minuti za penal, a Kristofer Nkunku je bio siguran za 1:2.

Dobru šansu za Bajern propustio je mladi Matijs Tel u 80. minutu. Dobro je šutirao, ali je Janis Blasvih briljantno odbranio. Bajern je krenuo na sve ili ništa, ali ostao je bez ijednog boda i nalazi se u jako teškoj situaciji, nadajući se da će Augzburg sutra zaustaviti Borusiju.

Osim što nije uspeo da izjednači ili preokrene, Bajern je primio i treći gol. Dosuđen je penal za goste, Mazraui ga je napravio, a Szoboszlai je postigao gol za 3:1 i kraj svih Bajernovih nada.

Lajpcig je ovom pobedom osigurao treće mesto i samim tim i plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike