Ako Siti uzme triplu krunu zaradiće stotine miliona! Zna se koliko nosi Premijer, a koliko Liga šampiona!

12.05.2023

00:44

0

Autor: 24sedam

Ekipa Pepa Gvardiole ima izgledne šanse za sva tri pehara

Ako Siti uzme triplu krunu zaradiće stotine miliona! Zna se koliko nosi Premijer, a koliko Liga šampiona!
Džon Stouns i Erling Haland - Copyright Profimedia

Fudbaleri Mančester sitija imaju priliku da osvoje trofeje u Premijer ligi, FA kupu i Ligi šampiona. Ukoliko se to desi klub sa "Etihada" će zaraditi oko 330 miliona evra.

Ekipa Pepa Gvardiole ima izgledne prilike za triplu krunu, pošto revanš polufinala Lige šampiona sa Real Madridom čekaju sa rezultatom 1:1. I na svom stadionu. U slučaju prolaska u finale čeka je duel sa boljim iz dvomeča Intera i Milana. Za sada su bliži "neroazuri" koji su u prvoj utakmici slavili sa 2:0.

 

 

Kako navode britanski mediji, osvajanje "samo" titule prvaka Evrope donelo bi oko 135 miliona evra.

Kada je reč o nacionalnom šampionatu, prvi su na tabeli sa 82 boda, dok drugoplasirani Arsenal ima bod manje i utakmicu više. Siti će do kraja sezone igrati sa Evertonom, Čelsijem, Brajtonom i Brentfordom. U slučaju ovog uspeha, odnosno pete titule u poslednjih šest sezona zaradilo bi se oko 190 miliona evra.

Postoji šansa i za osvajanje trofeja u nacionalnom kupu. Ako na "Vembliju" pobede gradskog rivala, Mančester junajted zaradiće oko 4,5 miliona evra.

Britanski mediji takođe podsećaju da će Mančester siti ako osvoji LŠ igrati na Svetskom klupskom prvenstvu, a nagrada za njegovo osvajanje iznosi oko 58 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike