Urednik Korijere objasnio kako bi Siniša Mihajlović reagovao na povike "Cigane"

10.05.2023

13:41

0

Autor: D. P.

Tako je govorio Miha

Urednik Korijere objasnio kako bi Siniša Mihajlović reagovao na povike "Cigane"
Copyright Printscreen/YouTube

Urednik "Korijere delo sport" i prijatelj Siniše Mihajlovića, Ivan Zazaroni komentarisao je rasističke uvrede navijača Atalante na račun Dušana Vlahovića, podsetivši italijansku javnost na one dane kada su isti povici sa tribina upućivani pokojnom srpskom treneru.

Posle meča Atalante i Juventusa, trener domaćih Gasperini pokušao je da relativizuje problem koji postoji i u Bergamu i na mnogim drugim stadionima u Italiji, gde se igrači vređaju na nacionalnoj ili rasnoj osnovi:

- Ne slažem se sa Gasperinijem jer on govori o bezobrazluku navijača. Ako želite da uvredite igrača u smislu bezobrazluka, možete ga nazvati "rogonja", možete reći da mu je majka neozbiljna i mnoge druge stvari, ali ako umesto toga pređete na nacionalnost, jasno je šta je vaša namera - priča Zazaroni.

Youtube printscreen/L'Isola dei Famosi - La sorpresa di Siniša Mihajlović
Mihajlović sa ćerkama Viktorijom i Virdžinijom

- Ovde postoji volja da se vređa na rasističkom nivou, jer rasizam nema samo jednu boju, već se manifestuje na više načina. Onda moramo da procenimo da li je "ciganin“ zapravo uvreda. Sećam se kada je jadni Siniša Mihajlović rekao "da, istina je da sam u.rani ciganin“. Stanković je nedavno rekao "da, ja sam Ciganin". Postoje različite osetljivosti, ali je takođe vreme da se to okonča. To su bili ponosni odgovori koji nisu izbrisali uvredu - nastavio je Zazaroni.

Zazaroni je rekao da je njegov list zatražio od fudbalskih vlasti Italije da izbrišu kazne za Lukakua i Vlahovića (kartoni), jer su one došle kao njihovi odgovori na uvrede:

- Zbog toga, kao što smo mi u "Korijere delo Sport" tražili poništenje Lukakuove kazne, nadam se da će i Vlahoviću biti izbrisan žuti karton. Međutim, za razliku od Lukakua, on je imao provokativniju ili prilično produženu reakciju, ali moramo navesti primere. Ne možemo uvek da jurimo za Gravinom koji onda interveniše... svet fudbala mora da ima svoju energiju i osećaj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike