Srbin dobio moćnu poruku iz Ciriha! Infantino: FIFA i ja stojimo uz Dušana Vlahovića!

08.05.2023

10:51

0

Autor: D. P.

"Navijači ućutkajte rasiste"

Srbin dobio moćnu poruku iz Ciriha! Infantino:  FIFA i ja stojimo uz Dušana Vlahovića!
Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino izrazio je podršku napadaču Juventusa Dušanu Vlahoviću nakon što je Srbin vređan na nacionalnoj osnovi od nekih navijača Atalante tokom utakmice u Bergamu.

Vlahović je ušao sa klupe kada je Juve vodio 1:0 protiv Atalante i navijači domaćeg tima su ga stalno vređali nečim što u Italiju opisuju kao "rasnom uvredom".

Sudija Danijele Doveri jednom je zbog toga prekinuo utakmicu u nadoknadi vremena kako bi zaustavio vređanje, ali su oni nastavili po starom čim je označeno da se meč privede kraju. 

Zbog ovog incidenta reagovao je i predsednik FIFA Đani Infantino, koji je poslao podršku zvezdi Juventusa i reprezentacije Srbije.

Tanjug/AP, Profimedia
Pismo Đanija Infantina

 

- U fudbalu nema mesta rasizmu ili bilo kom drugom obliku diskriminacije. Rasistička uvreda koju su navijači juče uputili na račun napadača Juventusa Dušana Vlahovića tokom meča Serije A protiv Atalante apsolutno je neprihvatljiva. Ovo nije izolovan incident i pozivam nadležne organe da obezbede primenu strogih sankcija kako bi se uhvatili u koštac sa takvim incidentima i delovali kao sredstvo odvraćanja - napisao je Infantino:

- FIFA i ja stojimo uz Dušana Vlahovića, kao i svakog drugog igrača, trenera, zvaničnika utakmice, navijača ili učesnika fudbalske utakmice koji je doživeo rasizam ili bilo koji drugi oblik diskriminacije. Žrtve ovih zlostavljanja moraju biti podržane, a počinioci propisno kažnjeni od strane vlasti na svim nivoima. Takođe ponavljam apel koji sam već uputio nekoliko puta u prošlosti da navijači zauzmu stav i ućutkaju rasiste.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike