Izrečena kazna Atalanti zbog vređanja Vlahovića: Prenosimo saopštenje vrha Serije A!

09.05.2023

13:16

0

Autor: A. B.

Ovo je potvrdio vrh Serije A, koji je danima odlučivao o adekvatnoj kazni za klub iz Bergama

Izrečena kazna Atalanti zbog vređanja Vlahovića: Prenosimo saopštenje vrha Serije A!
Dušan Vlahović - Copyright Profimedia/Tom Weller/dpa

Fudbalski klub Atalanta dobio je informaciju da će jedna tribina biti zaključana na sledećem meču, nakon što su upućene rasističke uvrede na račun našeg Dušana Vlahovića.

Ovo je potvrdio vrh Serije A, koji je danima odlučivao o adekvatnoj kazni za klub iz Bergama.

- Disciplinski sudija, s obzirom na to da su, prema izveštaju saradnika Saveznog tužilaštva, navijači Fudbalskog kluba Atalanta u sektoru poznatom kao "Curva Nord Pisani", u 46., 47., 53. i 54. minutu drugog poluvremena, intonirali vulgarno i uvredljivo pevanje sa elementima rasne diskriminacije usmereno protiv fudbalera Fudbalskog kluba Juventus, Dušana Vlahovića, doneo je sledeću odluku.

Profimedia
Dušan Vlahović

Saradnici Saveznog tužilaštva u pomenutom izveštaju naveli su da je ovakav ozbiljan slučaj rasne diskriminacije bio zabeležen od strane sva četiri predstavnika Saveznog tužilaštva raspoređenih na različitim delovima stadiona, pri čemu je oko 80% od ukupno 9.000 ljudi u pomenutom sektoru ("Curva Nord Pisani") bilo uključeno u ove neprihvatljive postupke, a sudija utakmice zabeležio ponašanje publike i zatražio da odgovorna osoba za javni red i mir bude obaveštena o incidentu, nisu uspeli da spreče ponavljanje ovih neprihvatljivih manifestacija.

Smatra se da zbog ozbiljnosti, obima i stvarnog uticaja ovog fenomena, kao i njegove ponovljivosti, ove pomenute postupke treba sankcionisati u skladu sa članom 28, stav 1 i 4. Pravilnika o disciplini:

Nalaže se da se Fudbalskom klubu Atalanta da odigra narednu utakmicu bez prisustva gledalaca u sektoru poznatom kao "Curva Nord Pisani" - ističe se u saopštenju.

Fudbalska javnost je podeljena, jedni smatraju da je sankcija trebalo da bude drastičnija, dok su drugi, mahom navijači Atalante, zadovoljni, znajući da je moglo da bude mnogo gore.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike