Zvezda lagano protiv Voždovca, čudo što je bilo "samo" 2:0! (FOTO, VIDEO)

08.05.2023

20:54

0

Autor: D. N.

Meč na "Krovu" nije imao rezultatski značaj, a rešili su ga Pešić i Mijatović

Zvezda lagano protiv Voždovca, čudo što je bilo "samo" 2:0! (FOTO, VIDEO)
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedili Voždovac u utakmici 34. kola Superlige, rezultatom 2:0. Strelci su bili Aleksandar Pešić i Jovan Mijatović, mada je razlika mogla da bude i veća, s obzirom na konstantnu dominaciju novog-starog prvaka Srbije.

Doduše, i domaćin je u duel sa rivalom koji je važio za apsolutnog favorita, ušao sa osam "bonusa". Mada je i Miloš Milojević "promešao karte" i dao šansu nekim igračima koji su do sada imali manju minutažu.

I večeras je sve bilo na strani gostiju u utakmici koja nije imala rezultatski značaj jer je Zvezda već prvak, a Voždovac nema nikakve šanse za plasman u Evropu. Na primer, odnos poseda lopte bio je 63 prema 37, a šuteva u okvir gola 11 prema 4. Kornera je bilo 13 prema tri.

"Zmajevi" su tek u drugom poluvremenu ozbiljnije pripretili gostima, ali bez ipak bez veće opasnosti po gol Nikole Vasiljevića koji je danas branio umesto Milana Borjana. Na drugoj strani, istakao se Andrija Katić. Da nije bilo nekadašnjeg omladinca Zvezde, bilo bi znatno ubedljivije.

Meč na "Krovu" je imao tužnu uvertiru, pošto je nad Srbijom i dalje senka dva masakra u dva dana, u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu. Tako da se nije ni navijalo, mada su Delije istakle transparente sa imenima svih ubijenih.

MN Press
 

Kao što je rečeno, Zvezdin delimično izmenjeni sastav (Vasiljević, L. Nikolić, Leković, Dragović, Azarov, Kangva, Kanga, Prucev, Ivanić, Mitrović, Pešić) je u napadu predvodio Pešić koji je danas samo jednom savladao Katića.

A imao je nekoliko prilika, sve do 60. minuta kada je ustupio mesto Rakonjcu. Mogao je i Mirko Ivanić koji je poneo traku da postigne gol, ali ni on nije bio uspešan. Mada je često i asistirao. Ali ni to nije dalo rezultat.

Crveno-beli su idealno otvorili meč, već u šestom minutu kada je Pešić na prvoj stativi realizovao korner Gelora Kange. Onda je usledio "post" kada je reč o golovima, da bi svaku nedoumicu otklonio Mijatović, efektnim pogotkom. U 72. minutu. I to je bio kraj, mada je pokušavao i mladi Mituljikić koji je očigledno željan igre i dokazivanja, kao i Marko Rakonjac.

MN Press
 

U narednom kolu, Zvezda će ugostiti Vojvodinu, dok će Voždovac putovati u Bačku Topolu gde ih čeka jedan od favorita za drugo mesto na tabeli.

 

BLOG UŽIVO

Kraj utakmice!

90. MINUT+2 - Mituljukić, ali brani Katić.

85. MINUT - Katai dobija loptu od Kange, kraći "slalom", ali je pokušaj sa desetak metara izblokiran.

82. MINUT - Pantović izvodi "slobodnjak" za Voždovac, ali nema opasnosti po gol Vasiljevića.

80. MINUT - Kadrić umesto Burmaza. Stoisavljević umesto Ivezića.

79. MINUT - Kanga sa desne strane izvodi kormer, ali na petercu Katić bez problema hvata loptu.

77. MINUT - Pantović driblingom dolazi u poziciju za šut, ali preko gola.

75. MINUT - Burmaz glavom, ali Vasiljević intervenše i korner.

72. MINUT - GOL! 2:0 za goste! Strelac Mijatović.

Odlično okreće svog čuvara i šalje loptu u suprotan ugao. Majstorija mladog ofanzivca koji je tek ušao na teren. Milojević pogodio sa izmenom, a Mijatović revanširao za ukazano poverenje.

71. MINUT - Katai umesto Ivanića. Mijatović umesto Mitrovića. Sada je Katai kapiten.

69. MINUT - Lazar Nikolić prolazi po desnoj strani i dodaje do Rakonjca. Fintom izbacuje čuvara, pa dodavanje do Ivanića čiji šut sa sedam-osam metara Katić ipak hvata.

67. MINUT - Mituljikić iz trka, sa ivice kaznenog, ali preko gola. Snažno, ali neprecizno.

MN Press
 

63. MINUT - Nova izmena u Voždovcu. Umesto Neškovića Matić.

60. MINUT - Izmene i u Zvezdi, Mituljikić, Veljko Nikolić i Rakonjac na terenu. Izašli Prucev, Kangva i Pešić.

58. MINUT - Lazarević i Mijailović na terenu u ekipi Voždovca.

56. MINUT - Kanga pokušava sa 30-ak metara, ali ipak brani Katić.

51. MINUT - Pešić izblokiran u novom pokušaju.

50. MINUT - Kanga centrira sa leve strane, nalazi Pešića u srcu kaznenog. Trzaj glavom napadača Zvezde, ali Katić hvata loptu.

47. MINUT - Pantović drži budnog Vasiljevića. Gradi sebi poziciju za šut, pokušava sa ivice kaznenog prostora. Preko gola šutira, ali golman Zvezde je morao da se baci. Ljuti se na saigrače jer dozvoljavaju da Pantović šutira iz povoljne pozicije.

U derbiju kola Čukarički je kao domaćin pobedio Vojvodinu sa 1:0, golom Docića sa bele tačke. Sada Brđani imaju 68 bod, kao i drugoplasirani TSC.

Kraj prvog poluvremena u kojem je gost imao potpunu dominaciju u svim segmentima igre.

45. MINUT+1 - Igrači Zvezde traže penal zbog igranja rukom. Sudija Ilić ne misli tako. Nastavlja se igra, sa oko 30 metara Lazar Nikolić. Snažno, ali pogađa prečku posle intervencije Katića. Za trenutak se proverava da lopta nije prešla gol liniju. Odbila se u polje. Rezultat ostaje isti.

42. MINUT - Đuričić izbacuje loptu u korner (deveti za sad). Kanga izvodi, ali Katić bez problema hvata.

39. MINUT - Ivanić proigrava Pešića, snažan šut sa leve strane iskosa, ali brani Katić. Polse kornera Kange, Zečević interveniše.

38. MINUT - Kanga, pa Dragović glavom, pa Leković takođe glavom. Na kraju hvata Katić bez mnogo problema. Nije bio toliko jak udarac.

36. MINUT - Prucev vuče loptu, po desnoj strani proigrava Pešića koji zahvata loptu. Ipak je u ofsajdu, mada je Katić već intervenisao.

MN Press
 

35. MINUT - Napad domaćina, Vasiljević mora da boksuje loptu posle centaršuta sa leve strane.

34. MINUT - Ivanić raspoložen za igru. Solo akcija, sa 12 metara, ali pored desne stative Katića.

32. MINUT - Umalo 2:0 za Zvezdu. Ivanić pronalazi Pešića u kaznenom, šutira, ali Katić uspeva da odbrani. Lopta odlazi pored stative, novi korner za Zvezzdu.

31. MINUT - Ivanić šutira sa 15-ak metara, ali u "šumi" igrača ispred Katića pogađa Pruceva.

25. MINUT - Mitrović sa leve strane prolazi, dodaje Ivaniću koji šuira iskosa. Ali metar-dva pored stative gola Katića.

22. MINUT - Prvi korner za Voždovac u ovoj utakmici. Jočić sa leve strane, ali Zvezda se brani.

15. MINUT - Delije istakle imena žrtava oba višestruka ubistva.

6. MINUT - GOL! - 0:1 - Strelac Aleksandar Pešić.

Drugi korner za Zvezdu i gol! Kanga izvodi udarac iz ugla sa desne strane, Pešić bez mnogo problema glavom na prvoj stativi šalje loptu u gol Katića koji je nemoćan.

Ovo mu je 11. gol u sezoni.

4. MINUT - Prvi šut u okvir gola, Pešić do Pruceva, koji šutira sa ivice kaznenog, ali Katić hvata.

1. MINUT - Ivanić koji danas nosi kapitensku traku, sa 20-ak metara, ali visoko preko gola.

Počinje meč!

18.58 - Igrači oba tima sa transparentom u znak sećanja na masovna ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu. Kao i minut ćutanja.

Ranije su Delije najavile da će doći na utakmicu, ali da neće da navijaju.

18.52 - U ekipi Voždovca čak osam "bonusa". U Zvezdi "samo" dva.

Poznate su i startne postave.

Voždovac: Katić, Mijailović, Damjanović, Ivezić, Jocić, Nešković, Pantović, Vujanović, Zečević, Đuričić, Burmaz.

Prinstcreen/Superliga Srbije
 

Crvena zvezda: Vasiljević, L. Nikolić, Leković, Dragović, Azarov, Kangva, Kanga, Prucev, Ivanić, Mitrović, Pešić.

Na klupi su na primer Borjan, Katai, Eraković, Vigo... To je uostalom očekivano jer je Milojević već najavio da će do kraja sezone od početka davati šansu fudbalerima sa manjom minutažom u prethodnom periodu.

Prinstcreen/Superliga Srbije
 

Glavni sudija će biti Pavle Ilić.

Oba trenera su u najavama utakmice naglasila da se utakmica igra u trenucima tugovanja za ubijenim u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu.

- Iskoristiću priliku da svim porodicama žrtava izjavim najdublje saučešće. Ove tragedije ostavile su traga na svakome. I pored teških situacija moramo da nastavimo dalje, da budemo mentalno jaki i pronađemo snagu za sve što nas čeka u životu. Dolazi nam veoma kvalitetan tim, šampion naše zemlje.

U pripremi svake utakmice cilj nam je da sama igra bude onakva kakvu želimo, tako je i za ovu. Postoji dosta faktora koji na to utiču, ali važno je da mi ne odstupamo od celokupne ideje i da držimo konstantnost i kvalitet što je duže moguće. Takođe, cilj nam je i da pokažemo napredak u svakom pogledu u odnosu na prethodne dve utakmice sa Zvezdom - kazao je šef stručnog štaba "Zmajeva", Nikola Puača.

- Zadesila nas je velika tragedija, koja se odrazila na sve, oseća se u vazduhu. Teško je bilo šta reći, a ostati umeren i izraziti podršku. Možemo samo da radimo ono što je u našoj moći i nadamo se da se takve stvari više neće dešavati. Očekujem svakako drugačiji meč od prethodnog sa njima, kada igrate 11 na 10 i imate pozitivan rezultat puno stvari se otvori.

Ekipa Voždovca gaji poseban stil igre, koji uključuje posed od golmana, puno pasova i kratkih dodavanja, dosta individualnih akcija njihovih krilnih igrača. Mislim da oni to neće menjati, jer nikad i nisu. Na nama je da nađemo način da njihovu igru neutrališemo i da nametnemo svoju - rekao je trener Zvezde, Miloš Milojević.

 

Superliga, 34. kolo (4. kolo plej-ofa)

Radnički 1923 - TSC 1:4

(Milunović 27 - Đakovac 20 p, Čalušić 43, Petrović 60, Ratkov 86)

Čukarički - Vojvodina 1:0

(Docić 30 p)

Voždovac - Crvena zvezda 0:2

(Pešić 6, Mijatović 72)

20.00 Partizan - Novi Pazar

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike