Partizan rutinski rešio Novi Pazar! Valjak nastavio poteru za TSC-om i Čukaričkim! (VIDEO)

08.05.2023

21:56

0

Autor: A. Š.

Crno-beli pred praznim tribinama stadiona u Humskoj slavili u meču četvrtog kola plej-ofa Superlige

Partizan rutinski rešio Novi Pazar! Valjak nastavio poteru za TSC-om i Čukaričkim! (VIDEO)
Copyright MN Press

Partizana danas nije dočekao kiks nijednog od direktnih rivala u borbi za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je uspeo da ostane na četiri boda zaostatka za TSC-om i Čukaričkim pred završne tri runde sezone u Superligi. U poslednjem meču četvrtog kola plej-ofa nacionalnog šampionata crno-beli su, pred praznim tribinama stadiona u Humskoj, savladali Novi Pazar  - 2:0.

Valjak je u ponedeljak uveče na Topčiderskom brdu rutinski odradio posao i vezao dve pobede prvi put još od oktobra prošle godine. Sigurno mu je u tome posao znatno olakšao i gol Zlatana Šehovića posle 180 sekundi igre. Furiozno su crno-beli otvorili meč, posle drugog uzastopnog kornera sa leve strane levi bek Partizana bio je najviši u skoku na drugoj stativi i glavom je zakucao loptu u mrežu rivala.

Dugo su gosti pokušavali da dođu do daha pod naletima Valjka. Sredinom prvog poluvremena donekle su uspeli da težište igre prenesu na Partizanovu polovinu, da bi u 40. minutu imali mnogo sreće posle bombe Meniga koja je završila na prečki.

Mleo je Valjak goste gotovo svih 90 i kusur minuta. Tek na momente Pazarci su uspevali da malo predahnu od naleta crno-belih koji su propustili nekoliko veoma obećavajućih napada, pre nego što je junoša Janko Jevremović nagovestio da bi u budućnosti mogao da bude jedan od stubova morednizovanog Partizana.

Igrao se 82. minut kada je mladi ofanzivac maestralno gurnuo loptu u prazan prostor ka Dijabateu, koji je nesebično proigrao Rikadra za konačnih 2:0.

Sueplriga, 34. kolo plej-of

Ponedeljak

Radnički 1923 - TSC 1:4 (1:2)
/Milunović 26 - Đakovac 19p, Čalušić 42, Petrović 59, Ratkov 84/
Čukarički – Vojvodina 1:0 (1:0)
/Docić 29p/
Voždovac – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Pešić 6. Mijatović 72/
Partizan – Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Šehović 3, Gomeš 82/

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Novi Pazar 2:0.

87. MINUT - Dvostruka promena kod crno-belih. Belića i Rikarda zamenili su Fejsa i Pavlović.

82. MINUT - GOOL - Partizan vodi 2:0, strelac je Rikardo! Sve je pripremio mladi Jevremović. Uputio je maestralan pas u prazan prostor ka Dijabateu, ovaj je nesebično proigrao napadača sa Zelenortskih ostrva, kojem nije bilo teško da je sa nekoliko metara prosledi u praznu mrežu.

75. MINUT - Žuti karton dobija i Danilo Pantić. U istom minutu Natha menja Kolorado.

71. MINUT - Slično kao i u prvom poluvremenu, posle velike inicijative Partizana, težište igre se polako prebacuje ka polovini koju brane crno-beli. Imali su Pazarci nekoliko obećavajućih izleta, ali bez konkretne završnice.

63. MINUT - Zapretio je Rikardo, šutirao je iskosa sa leve strane iz okreta u bliži ugao, ali je Slavković bio oprezan i nogom je uspeo da zaustavi pokušaj napadača Partizana. Odmah potom Jevremović menja Meniga.

MN Press
 

55. MINUT - Kristijan Belić dobio je prvi žuti karton.

50. MINUT - Svim silama je Partizan jurnuo ka golu Novog Pazara. Menig je po levoj strani utrčao u kazneni prostor, šutirao je snažno, ali preko prečke.

46. MINUT - Nastavljen je meč. Treneri tokom pauze nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Čim je istekao 45. minut završeno je prvo poluvreme. Partizan vodi protiv Novog Pazara 1:0.

MN Press
 

40. MINUT - PREČKA! Mnogo sreće za goste. Menig je sjajno šutirao sa dvadesetak metara, malo iskosa sa leve strane, ali je okvir gola sačuvao Pazarce.

35. MINUT - Pokušavaju crno-beli da stignu do drugog gola, imali su nekoliko obećavajućih situacija, ali je izostao završni pas kako bi se šansa konkretizovala.

24. MINUT - Zapretio je Natho sa 17 metara, bio je u idealnoj poziciji, ali je šutirao preko gola.

MN Press
 

17. MINUT - Posle 15-ak minuta potpune dominacije Partizana, gosti su uspeli koliko toliko da prebace težište igre ka polovini crno-belih.

9. MINUT - Pokušao je Pantić sa oko 30 metara, šutirao je po zemlji, ali je golman gostiju vrhovim prstiju uspeo da prosledi loptu u korner. Usledila su potom još dva uzastopna ubacivanja iz ugla, ali su Pazarci uspeli da se odbrane.

3. MINUT - GOOL! Vodi Partizan, strelac je Šehović. Odmah se isplatila početna inicijativa crno-belima. Posle dva uzastopna kornera sa leve strane, bek Valjka je sjajno skočio u kaznenom prostoru i glavom zakucao loptu u mrežu rivala.

1. MINUT - Meč je počeo! Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Novog Pazara.

- Pre početka meča održan je minut ćutanja u znak sećanja na žrtve dva masakra koji su prošle nedelje potresli Srbiju.

SASTAVI

PARTIZAN: Popović, Filipović, Ilić, Vujačić, Šehović, Belić, Natho, Dijabate, Pantić, Menig, Rikardo.

NOVI PAZAR: Slavković, Bogdanovski, Rubežić, Kurdić, Joksimović, Momčilović, Kiković, Nikčević, Đuričković, Ergelaš, Gavrić.

- Fudbaleri Partizana do kraja sezone bore se za drugo mesto koje naredne takmičarske godine vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Evo šta je sve potrebno da se poklopi kako crno-beli stigli do vicešampionskog zvanja.

- Mnogo je bure ove sezone na crno-beloj strani Topčiderskog brda, a poslednju je izazvao pokušaj čelnika kluba da FK izdvoje iz JSD Partizan.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike