Teško je sada biti fokusiran na sport: Milojević spremio ekipu za Voždovac, u mislima mu tragični dani za Srbiju

07.05.2023

14:02

0

Autor: A. S.

Trener crveno-belih je probao da ekipu distancira od crnih priča

Teško je sada biti fokusiran na sport: Milojević spremio ekipu za Voždovac, u mislima mu tragični dani za Srbiju
Miloš Milojević - Copyright FK Crvena zvezda

Dve velike tragedije u proteklih nedelju dana pogodile su Srbiju, u dve odvojene pucnjave stradalo je više ljudi, među kojima i dece, što je uticalo i na organizaciju događaja, pa su tako odložene i brojne utakmice.

Jedna od njih je i duel 4. kola plej-ofa Superlige između Voždovca i Crvene zvezde, koja će se ipak igrati u ponedeljak, od 19 sati, a kako navodi trener crveno-belih, Miloš Milojević, teško je u ovim trenucima biti fokusiran na sport.

- Zadesila nas je velika tragedija, koja se odrazila na sve, oseća se u vazduhu. Teško je bilo šta reći a ostati umeren i izraziti podršku. Možemo samo da radimo ono što je u našoj moći i nadamo se da se takve stvari više neće dešavati – istakao je Miloš Milojević, prenosi sajtu kluba.

Potom se trener Zvezde osvrnuo na sportske teme i naveo da su svi igrači spremni, ali da će se posebna pažnja posvetiti na izbor startnih 11, jer se igra na veštačkoj travi.

- Igrači su spremni, imamo par momaka kojima ne odgovara zbog prirode njihovih povreda da igraju na veštačkoj travi. Svi ostali su spremni, imamo 25 igrača na koje možemo da računamo. Sada je na nama da izaberemo pravih 11 koji će odigrati jednu dobru utakmicu protiv Voždovca i dati doprinos pozitivnom ishodu.

Povratak i minutaža Uroša Spajića

- Što se tiče Spajića saveti medicinske službe su da njemu ne bi prijala igra na veštačkoj podlozi, ali svakako od sledećeg kola i utakmice u Kupu Srbije bi trebao da igra više nego što je igrao do sada - naveo je Milojević.

Kako je otkrio i Aleksandar Pešić se oporavio i biće spreman za utakmicu protiv Voždovca.

- Ne možete stavljati u protokol igrača koji je povređen, tako da nismo hteli da rizikujemo bez potrebe kada imamo Rakonjca, Mijatovića i Kataija koji mogu da odgovore zahtevima te pozicije. Sada je spreman, trebaće nam u završnici i Kupu Srbije, verujem da će sutra moći da odigra minimum 50 ili 60 minuta.

Dotakao se Milojević i prethodnog duela ovih ekipaPrisetio se šef stručnog štaba naše ekipe prethodnog duela sa ekipom Voždovca.

- Očekujem svakako drugačiji meč, kada igrate 11 na 10 i imate pozitivan rezultat puno stvari se otvori. Ekipa Voždovca gaji poseban stil igre, koji uključuje posed od golmana, puno pasova i kratkih dodavanja, dosta individualnih akcija njihovih krilnih igrača. Mislim da oni to neće menjati, jer nikad i nisu. Na nama je da nađemo način da njihovu igru neutrališemo i da nametnemo svoju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike