Poketino se vraća u Premijer ligu! Pomoćnicima je rekao da budu spremni – čeka se konačno DA iz Londona!

24.04.2023

22:45

0

Autor: A. Š.

Argentinski strateg iz drugog plana iskočio kao najveći favorit da ostrvski klub vrati na put sa kojeg je ove sezone skrenuo

Poketino se vraća u Premijer ligu! Pomoćnicima je rekao da budu spremni – čeka se konačno DA iz Londona!
Maurisio Poketino - Copyright Profimedia

Dugo već traje potraga Čelsija za novim menadžerom. Možda i ne čudi, s obzirom da je novo rukovodstvo „plavaca“ ekspresno stiglo do situacije da „nema pravo na grešku“.

Vlasnik kluba sa „Stamford bridža“ Tod Boli u svojoj prvoj sezoni na čelu već je promenio dva trenera. Tomasa Tuhela je zamenio Grejem Poter, koji je posle samo nekoliko meseci u Londonu završio ugovor koji je bio potpisan na pet godina.

Na taj način donekle su ugrožene i ogromne investicije koje je novo rukovodstvo Čelsija u prethodna dva prelazna roka uložilo u igrački kadar, koji vapi za stalnim rešenjem na čelu ekipe koja ima sve preduslove da se bori za najviši plasman, kako u Premijer ligi tako i u UEFA takmičenjima.

Odmah pošto je Poter dobio zahvalnicu, kao najveći kandidat da ga nasledi iskočio je nedavno otpušteni trener Bajerna Julijan Nagelsman. Uporedo sa njim, Boli i saradnici pregovarali su sa Luisom Enrikeom, međutim sva je prilika da će na klupu Čelsija sesti Maurisio Poketino.

Menadžer koji je sjajne rezultate ostvario na klupi Totenhema, kako prenosi uticajni transfer insajder Fabricio Romano, nalazi se u poodmaklim pregovorima sa menadžmentom „plavaca“, toliko da je svojim saradnicima već poručio da budu spremni.

Ipak, posao, iako je blizu, još nije završen, a Romano na kraju ističe da će Čelsi konačnu odluku o novom menadžeru doneti uskoro.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike