"Degutantno mi je da bilo šta najavljujem protiv Crvene zvezde" - Trener TSC-a kaže da njegov tim čeka najteži mogući protivnik

21.04.2023

10:45

0

Autor: P.K.

Lazetić mirno nabrojao koliko je Zvezda dominantna na svom terenu, posebno istakao dvojicu igrača

"Degutantno mi je da bilo šta najavljujem protiv Crvene zvezde" - Trener TSC-a kaže da njegov tim čeka najteži mogući protivnik
Žarko Lazetić - Copyright MN Press

Fudbaleri TSC-a u subotu, 22. aprila od 18h, gostuju ekipi Crvene zvezde u 31. kolu Superlige, odnosno prvom kolu plej-of runde, a cilj "bećara" jeste da se dobrom timskom igrom što bolje suprotstave lideru na tabeli, kome bi pobeda donela titulu.

Šef stručnog štaba TSC Žarko Lazetić rekao je da je Crvena zvezda najjači protivnik u domaćem fudbalu i da je igrati protiv njih na Marakani najveći izazov.

- Svesni smo koliko su opasni i da sve redom pobeđuju, oni praktično od 2017. nemaju poraz na svom stadionu. Zbog toga mi je gotovo degutantno da bilo šta najavljujem i očekujem, ali naša je obaveza da se takmičimo, damo svoj maksimum, pokažemo svoje najbolje izdanje i ne gubimo nadu. Znamo koliko je njihov stadion težak za igranje i koliko kvalitetnu ekipu imaju. Izdvojio bih Kataija i Ivanića, koga cenim kao igrača i pre svega osobu, za koje mislim da spadaju u najbolje fudbalere Lige, koji uvek blistaju na utakmicama protiv TSC-a. Naravno, tu je i Dragović u odbrani, ali i svi ostali izuzetno kvalitetni pojedinci, reprezentativci i igrači koji su dokazali da mogu da igraju na mnogo višem nivou od ovog u našoj Ligi.

Šef stručnog štaba TSC-a dodao je da će njegova ekipa pokušati da se suprotstavi i nametne, da bude ravnopravan protivnik koliko god to bude moguće i ma koliko bilo teško.

- Biće faza utakmice kada ćemo morati da se branimo iz niske zone, ali i to je deo fudbala. Imamo prethodno iskustvo sa njima i sa Marakane i sa naše Arene, i imali smo dobre momente na tim mečevima. Rezultat će prvenstveno zavisiti od toga koliko dugo ćemo moći takve momente da održavamo, a mislim da smo u odnosu na prošlu sezonu pokazali progresiju. Ova utakmica ima veliki ulog za nas, biće nam to veliki ispit pa se tako i pripremamo, da budemo najbolji mogući tim.

Lazetić je izneo podatak da je Zvezda najefikasniji klub, ali da je i TSC na visokom mestu po efikasnosti, a takođe istakao je i činjenicu da je njegov tim primio najmanje golova posle Zvezde.

- Videli smo kako protivnik lako može da se „otkači“ i kako je prošao Novi Pazar koji je do sedamdesetog minuta igrao ravnopravno, da bi na kraju izgubio sa 5:1. Imaju izvanredan kvalitet, nama su na domaćem terenu dali golove iz polušansi. Pešiću je uspelo da postigne dva pogotka kada smo bili najbolji na utakmici.  Mi smo malo golova primali zahvaljujući izvanrednoj  timskoj odbrani koju  moramo da pokažemo i u subotu. Moramo timski da napadamo i timski da se branimo,  da što duže budemo kompaktni i sa verom da nešto možemo da uradimo. Potrebno je da budemo hrabri i da verujemo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike